Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Cene vrtčevskih programov dražijo tudi Brdih

Tudi v briški občini se draži cena vrtčevskih programov. Polovico podražitve bo krila občina, polovico pa starši sami.

Cene se bodo zvišale za slabo petino, pove pomočnica ravnatelja za vrtec Nives Cukjati: "Cene bodo šle kar nekaj gor, zato ker tudi od leta 2021, to je že skoraj dve leti, se cena ni spreminjala, tako da je bilo zdaj nujno potrebno, glede na vse podražitve, ki so se zgodile v naši državi: od elektrike, vode, vseh teh stroškov skratka. Potem je tukaj tudi napredovanje strokovnih delavcev. Tudi vse druge potrebščine in didaktični materiali so se podražili."

Tako predlagana cena za starše jasličnih otrok znaša 608,20 evrov za 9-urni program in 565,60 evrov za 6-urni program, za drugo starostno obdobje pa 445,10 evrov za 9-urni in 419,20 evrov za 6-urni program. Sicer pa je višina plačila staršev odvisna od odločbe oz. razvrstitve v plačne razrede, kar staršem na podlagi vloge odloči Center za socialno delo. Aprila 2023 je največ staršev otrok v dobrovskem vrtcu plačevalo 35% cene programa.

Glede kadrovske zasedbe zaznavajo težave predvsem na področju bolniških odsotnosti: "Dobrodošlica v kadrovski pomoči občine, ki nam je nekje dodelila še enega človeka za nadomeščanje v času bolniških odsotnosti, je dobrodošla, ker ga skorajda vsak dan rabimo. Tako da vedno pride do kakšnih bolniških ali pa drugih odstonosti in je ta pomoč, zaenkrat se to kaže, nujno potrebna."

Prihodnje šolsko leto bodo začeli s 14 oddelki, med katerimi 1 polovičnim, skupno torej 205 otroki. Sicer pa bodo nekaj jasličnih otrok sprejeli tudi tekom leta, ohranjajo pa tudi še nekaj prostih mest.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down