Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Če ne bo vremenskih nevšečnosti, bo cesta med Zatolminom in Čadrgom odprta že jutri

Cesta Zatolmin Cadrg

Ogromna skala, ki se je prejšnji teden utrgala s pobočja nad lokalno cesto med Zatolminom in Čadrgom, je odnesla večji del cestišča na dobrih 10 metrov dolgem odseku.

''Po tem kar velikem skalnem podoru smo šli takoj v akcijo in že preko vikenda se je cesta do te mere očistila in proti bregu vkopala, da bi bila prevozna za za kakšne interventne prevoze, če bi bila potreba po kakšni nujni medicinski pomoči,'' je povedal župan Občine Tolmin Alen Červ.

Že prve ocene so pokazale, da je nastala velika škoda. Z začetkom sanacije so pričeli v začetku tega tedna in če bodo vremenske razmere to dopuščale, bo cesta delno odprta za promet že jutri: ''Trenutno poteka čiščenje pobočja, predvsem tam, kjer se je ta skalni podor odlomil, in še nekaj nestabilnega materiala je na pobočju. Malo nam nagaja dež, ampak mislim, da bi to do jutri moralo biti urejeno, tako da cesta bo predvidoma izmenično enosmerno odprta.''

Z izvajalcem del so se dogovorili, da bodo prihodnji teden pričeli s sanacijo spodnjega roba ceste. Preden bo slednja odprta v celoti, pa bodo minili 2-3 tedni, zaključuje Červ.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down