Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Častni občan je postal Branko Žnidarčič

Čeprav praznik občina Kanal ob Soči obeležuje 29. aprila, v spomin na življenjsko delo Valentina Staniča, so se nagrajencem na slavnostni seji občine poklonili včeraj. Naziv častni občan je, posthumno dobil Branko Žnidarčič, ki je pustil neizbrisen pečat v slovenskem prostoru ter mesto v etnološki stroki. Danes so namreč liške maske, ki jih je izdeloval odličen promotor snovne in nesnovne dediščine občine Kanal. Bil je tudi ustanovitelj Etnološkega društva Liški pustje, ki si je prizadevalo za obuditev in ohranjanje tradicionalni pustnih likov in šeg. Društvo danes vodi njegov sin Dejan Žnidarčič, ki je povedal, da je ta naziv največje priznanje, ki si ga je njegov oče prislužil:

Trudil se bo, da bo društvo delovalo naprej, je še povedal. Najvišje priznanje v občini – nagrado sta dobila Jože Valentinčič, ki je vsestransko aktiven kot član KS, občinskega sveta, kot predsednik društva upokojencev Deskle Anhovo, dejaven pa je tudi v društvu OZA. Druga nagrada pa je šla v roke društva upokojencev Kanal, ki letos praznuje 70 letnico delovanja. Priznanje je dobil Miro Vončina iz Kanala, plaketo pa sta dobila Eva Mori Pavlovič za športne dosežke in Univerzitetna klinika Golnik, ki je lani obeležila 100 let, za požrtvovalno delo. Direktor prof.dr. Aleš Rozman:

Potem, ko so si navzoči ogledali kratek film v katerem so bili predstavljeni projekti, ki jih je občina realizirati v letu 2021, je županja Tina Gerbec, v nagovoru izpostavila nekaj načrtov za letošnje leto

Prvi – Ilovica, je ovrednoten na 1,4 mio €, drugi na 150 000 €, dela se bodo začela v kratkem, je še povedala Tina Gerbec.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down