Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Čakalne dobe v šempetrski bolnišnici stabilne, v okvari spet magnetna resonanca

Čakalne dobe v šempetrski bolnišnici ostajajo stabilne oziroma se iz meseca v mesec celo minimalno zmanjšujejo. Zmanjšuje se tudi število ljudi, ki čakajo nad dopustno čakalno dobo, pravi strokovna direktorica Jasna Humar. Zaradi okvare aparata pa se podaljšuje čakalna vrsta za pregled z magnetno resonanco.

"Seveda je po različnih dejavnosti različno. Tam, kjer imamo pomanjkanje specialistov se tudi podaljšujejo, ampak na večini področij se skrajšujejo.“

Trendi na področju čakalnih dob so trenutno torej ugodni, pravi Humarjeva, a v isti sapi dodaja, da se v trenutku, ko se čakalna doba za določen poseg ali pregled zmanjša, poveča priliv napotnic iz drugih regij in se čakalna doba spet poveča.

Na katerih oddelkih je čakalna doba najdaljša?

„Čakalna doba je trenutno zelo problematična na nevrologiji, kjer imamo trenutno samo tri zdravnike specialiste, kar je bistveno manj kot bi potrebovali. Dolge čakalne dobe imamo na kardiologiji, ampak te so še pravzaprav posledica ustavitve dejavnosti v času covida in jih sedaj postopoma zmanjšujemo, podoben problem je revmatologija, kjer dodatno nastaja problem še zaradi pomanjkanja zdravnikov specialistov. Nekoliko boljše je na kirurških strokah, kjer so čakalne dobe krajše, skrajšujejo pa se tudi čakalne dobe na področju rentgenologije.“

V šempetrski bolnišnici imajo ponovno težave z aparatom za magnetno resonanco, saj je ta v okvari. Po besedah Humarjeve pričakujejo nakup novega oziroma vzpostavitev mobilne enote. Sedaj ta program stoji, posledično se vsem, ki čakajo na ta pregled, vsak dan dodatno podaljšuje čakalna doba.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down