Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Čadež na čelo novogoriške glasbene šole, v prihajajočem šolskem letu pomembna novost

S prvim julijem bo vajeti novogoriške glasbene šole prevzel nov ravnatelj Vladimir Čadež. Potem ko je mandat predčasno zaključil Sandi Vrabec, ki je sprejel povabilo ministra za izobraževanje Igorja Papiča, da postane sekretar v njegovem kabineti, je glasbeno šolo kot vršilec dolžnosti vodil Alessandro Sluga, ki bo odslej pomočnik ravnatelja.

Čadež upa, da se bo v času njegovega mandata uresničila dolgo pričakovana obnova objekta:

Da se bomo staremu delu posvetili in obnovili fasado, streho in vsaj stavbno pohištvo. Upajmo, da bo to izvedeno v mojem mandatu.“

Glasbena šola Nova Gorica ima tudi baletni oddelek,

ki ga želimo obdržati v klasičnem baletu. Danes vemo, da je udor modernih plesov zelo prisoten, ampak tu bi malce posvaril starše, da bi na balet prihajalo več vpisa. Imamo tudi deficitarne inštrumente: tu bi poudaril recimo harmoniko.“

S prvim septembrom pa se obeta tudi novost: s strani pristojnega ministrstva so dobili naslednja navodila, poudarja novi ravnatelj Čadež:

Namreč, ne smemo več vpisovati dva instrumenta in s tem tudi računam na osip baleta, ker če učenec vpiše recimo balet in čelo - tega se ne smemo več posluževati. To je novost.

V prihodnjem tednu bodo objavljeni rezultati vpisa za prihajajoče šolsko leto 2023/2024, medtem ko bodo vpisi za prihodnje leto bodo jeseni objavljeni na prenovljeni spletni strani. Na glasbeni šoli Nova Gorica imajo okoli 250 učencev, na baletu pa tri oddelke.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down