Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Briška občinska proračuna za leti 2024 in 2025 še naprej med najvišjimi v zgodovini Občine Brda

Briška občina bo v prihodnjih dveh letih razpolagala z nekoliko nižjimi proračunskimi sredstvi kot v letošnjem letu, zaradi večjih planiranih investicij pa sta proračuna za leto 2024, kot tudi za leto 2025 v primerjavi z običajnimi proračuni občine Brda še vedno rekordna.

V letu 2024 bo briška občinska blagajna težka 9,7 milijona evrov, leta 2025 pa predvidoma 7,9 milijona evrov. Sicer pa, kot poudarjajo na občini, so bile v proračun za leto 2025 vnesene le osnovne zadeve in se bo dopolnjeval v rebalansih z novimi projekti, ki jih bo občina naknadno pripravljala in uveljavljala.

Prvo branje obeh proračunov je potekalo ravno na torkovi seji Občinskega sveta, na kateri so bili s strani svetnikov med drugim izpostavljene pripombe s področja mladine, ukrepov iz nove strategije razvoja turizma in parkirišča v Šmartnem, pa tudi obnove občinskih cest in zidov v luči letošnjih številnih nalivov.

Župan Franc Mužič je po seji izpostavil: »Bom rekel, da sem kar zadovoljen, da svetnice in svetniki razumejo zadevo, da želja je, da ne rečem, koliko. Gotovo precej teh pobud je, ampak nobena ni bila tako strašno izrazita, ki bi vezala na velika finančna sredstva.«

Sicer pa sta bila proračuna, kot še dodaja, strokovno pripravljena in že predhodno obravnavana na usklajevanjih s svetniškimi skupinami. Pripombe bodo preučili v prihodnjih dveh tednih.

»Gotovo sem zadovoljen, da pričakujemo še neke prilive v proračun, ko bomo lahko tiste odprte zadeve nekako dodelali, da bomo vsi zadovoljni

Gre za razliko v povprečnini, ki jo v predloge proračunov za leto 2024 in 2025 niso še vnesli. Večji investiciji, ki občino čakata v prihodnjih dveh letih, sta nov vrtec na Dobrovem in začetek gradnje 1. faze projekta novega parkirišča v Šmartnem.

Briški svetniki bodo drugo branje proračunov za leti 2024 in 2025 opravili čez slab mesec dni, do 6. decembra pa je odprta javna razprava.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down