Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Brezposelnost na Goriškem še naprej stagnira, objavljeno javno povabilo za delodajalce

V mesecu februarju se je število brezposelnih oseb na Goriškem malce zmanjšalo, kažejo podatki novogoriške območne enote Zavoda za zaposlovanje, nam pojasni direktorica Tanja Cink.

''V mesecu februarju je brezposelnost na Goriškem padla za dober odstotek. Ta padec je bil še večji na državni ravni, znašal je več kot 3,6 odstotka. V naši evidenci smo imeli konec februarja vsega skupaj 1936 brezposelnih oseb.''

Omenjena številka se bistveno ne spreminja že več kot pol leta. Največji delež med dolgotrajno brezposelnimi predstavljajo osebe, ki v evidenci ostajajo zaradi različnih zaposlitvenih ovir, ''tako da z veliko težavo krijemo potrebe delodajalcev, ki kader potrebujejo in še vedno intenzivno zaposlujejo,'' doda Cinkova.

Imajo pa na Zavodu za zaposlovanje rešitev za vse delodajalce, in sicer ''novo javno povabilo Priložnost zame, ki omogoča subvencioniranje zaposlitve dolgotrajno brezposelnih oseb, prijavljenih 2 leti in več. Pri tem jih morajo delodajalci zaposliti za neprekinjeno obdobje vsaj 12 mesecev ali za nedoločen čas s polnim delovnim časom. Izbrani izvajalec mora v obdobju prvih 4 mesecev zaposlitve osebi omogočiti vključitev v usposabljanje oz. izobraževanje in zagotavljanje mentorstva za uvajanje v samostojno delo.''

Cinkova delodajalce vabi, da si povabilo podrobneje ogledajo na spletni strani Zavoda za zaposlovanje. E-ponudbe sprejemajo od 8. marca dalje.

(Foto: Zavod za zaposlovanje)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down