Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Brezplačni prevozi za starejše in invalide odslej tudi v Šempetru ter Vrtojbi

Prevozi Za Starejse
Foto: Občina Šempeter-Vrtojba

Tudi v Občini Šempeter - Vrtojba bodo vzpostavili brezplačne prevoze za starejše in invalide. Storitev bo na voljo od jutri dalje, na občini pa z njo želijo preprečiti izoliranost ter osamljenost starejših prebivalcev, ki zaradi oddaljenosti ali odsotnosti avta skoraj ne zapuščajo doma.

Izvajalo jo bo Društvo paraplegikov Severne Primorske, je povedala občinska višja svetovalka za družbene dejavnosti Ksenija Ušaj, ki dodaja: ''Glede na to, da tudi tukaj imamo nekaj prošenj, sicer zelo malo, ker imamo vse skoncentrirano, od bolnišnice, zdravnika do brezplačnega avtobusnega prevoza, je tudi nekaj takšnih potreb. Tako smo se tudi mi odločili za to storitev. Imeli smo razpis že lansko leto, vendar nismo bili uspešni, letos pa se je na razpis prijavilo Društvo paraplegikov Severne Primorske, ki bo naš izvajalec za to storitev.''

Do brezplačnih prevozov za starejše so upravičeni občani, invalidi in starejši od 65 let, s stalnim bivališčem v Občini Šempeter - Vrtojba, ki nimajo druge možnosti prevoza. Brezplačni prevozi se bodo izvajali na območju Upravne enote Nova Gorica ob delavnikih, od ponedeljka do petka, predvidoma med 8. in 16. uro.

''Uporabnik pokliče, pove kdaj in kam potrebuje prevoz, na Društvu pregledajo, če je takrat prosto, vzamejo podatke in se dogovorijo za termin. Uporabniki morajo to naročiti vsaj 7 dni pred tem, ko storitev potrebujejo,'' dodaja Ušajeva.

V kolikor pa bodo kapacitete proste, se bo mogoče naročiti tudi kasneje. Od uporabnika bo izvajalec potreboval naslov in kontaktni telefon. V primeru, da se dogovorjenega prevoza ne potrebuje več, je to potrebno izvajalcu sporočiti vsaj 3 delovne dni prej.

Brezplačni prevozi bodo vključevali prevoz do zdravnika, lekarne, javnih ustanov, trgovine, pokopališča, dnevnih centrov za starejše in drugih nujnih storitev, potrebnih za ohranjanje zdravja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down