Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Boscarol še letos začenja z gradnjo industrijsko-poslovnega kompleksa v Ajdovščini

Družba Boscarol je lani od ajdovske občine na javni dražbi odkupila več kot 6.000 kvadratnih metrov veliko parcelo med avtocesto in obvoznico v Ajdovščini. Tam namerava graditi 15.000 kvadratnih metrov velik poslovno-industrijski kompleks, ki bo okolju prijazna in samozadostna stavba.

Boscarol d.o.o. seveda združuje vedno več raznoraznih družb in potrebe po centralni stavbi, kjer bi imeli novo vodstvo, v kateri bi bilo tudi nekaj dejavnosti, možnosti za nove, manjše družbe, startupe, kot en mali inkubator, so vedno večje,“

pojasnjuje Ivo Boscarol, ki je po prodaji podjetja Pipistrel ustanovil družbo Boscarol za upravljanje družinskega premoženja in se ukvarja z vlaganji v raznovrstne projekte in nepremičnine.

Del objekta, ki bo nastal v Ajdovščini, bo namenjen za industrijske dejavnosti, del pa med drugim namenjen tudi za njihovo novo družbo Tech4Meat, ki se ukvarja z razvojem in pridelavo mesa iz izvornih celic. Začetek gradnje objekta Boscarol napoveduje še v letošnjem letu, trenutno je v teku razpis za idejno zasnovo.

V kratkem pričnemo z zemeljskimi deli, čez parcelo gre namreč odvodnik meteornih voda, ki ga bomo najprej sanirali, medtem pa bodo potekala tudi dela projektantov za celotno zgradbo in upam, da bo do konca prihodnjega leta končana.“

V podjetju Boscarol so podpisali tudi pismo o nameri o sodelovanju pri projektu Expo Vipavske doline, kar pa ni njihova prioriteta številka ena.

Je pa v tem trenutku še ena zadeva, ki počasi dobiva obliko v Ajdovščini, in sicer severno od letališča namerava občina narediti tehnološki center, kamor bi se preselila Univerza v Novi Gorici, Pipistrelov razvojni center in pa muzej letalstva, za kar sva s hčerko tudi donirala. Mislim, da je sedaj občina pridobila vse terene za to.“

Napreduje pa tudi projekt prenove nekdanjega ljubljanskega Koloseja, ki bo po novem nosil ime Odiseja. Boscarol napoveduje, da stavbe po prenovi ne bo več moč prepoznati. V njej bo med drugim velik prireditveni prostor z odrom za koncerte za več kot 3000 obiskovalcev. V kino dvoranah pa napoveduje najnovejšo tehnologijo z led platni. Odprtje naj bi bilo kmalu, točnega datuma pa še ne navaja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down