Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bojan Križaj je s potencialnim srbskim investitorjem obiskal bovškega župana glede Kanina

Na seji občinskega sveta so se včeraj sestali tudi bovški svetniki. Župan Valter Mlekuž jih je med drugim seznanil z aktivnostmi glede smučišča Kanin in predvidenega projekta gradnje novega centra Kanin. Povedal je, da sta ga včeraj obiskala Bojan Križaj in potencialni srbski investitor:

Poslušali smo jih, njihovo mnenje, moram pa reči, da je ta človek tudi sam povedal, da je najboljša rešitev za Kanin, da je država zraven. Če ni države, je rekel, glejte, jaz lahko pripeljem investitorje. Mi smo dejali, naj pripravijo predlog, kako oni to vidijo in prišli bodo pogledat.“

Župan je svetnike seznanil tudi s tem, da imajo na resornih ministrstvih že tudi celosten predlog projekta, ki jim ga je pripravila in predložila skupina domačih in tujih podjetnikov in družb.

Meni se zdi ta varianta, če mene vprašate, najbolj realna. Vem, da so nekateri politiki zelo za, podpirajo to, vem da je celo podpredsednik vlade Matej Arčon stopil v akcijo, da to usklajuje.“

Tudi Občina Bovec tako čaka na odločitev države, katere sofinanciranje je za izvedbo projekta nujno potrebno. Župan je dodal, da v kratkem pričakuje predstavitev projekta ministrstvom in Občini. Do končne odločitve pa je zadeva poslovna skrivnost.

Po Mlekuževih besedah je sedaj na potezi ministrstvo za infrastrukturo, da skliče sestanek z vsemi deležniki.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down