Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bodo zdravstvene storitve in kulturno dvorano v Šempetru umestili v hotel?

Šempetrski in vrtojbenski občinski svetniki se bodo danes seznanili z možnostjo nakupa stavbe nekdanjega hotela Šanpier, za katero je podjetje Atlantikum v lasti Darka Velikonje predložilo zavezujočo ponudbo za 1,7 milijona evrov brez premične in tehnološke opreme.

Nepremičnino bi si delila občina, predvsem za potrebe kulturne dvorane v pritličju, zgornji nadstropji in garažo pa bi zasedel zdravstveni dom, potem ko se je načrtovana gradnja prizidka ustavila pri prostorskih aktih. Kako vidi rešitev v sosednji stavbi direktorica Petra Kokoravec?

Zdravstveni dom v Šempetru, ki se že leta sooča s prostorsko stisko, bi iz lastnih presežkov za pridobitev teh prostorov namenil dober milijon evrov, še približno toliko pa za preureditev, vključno z izgradnjo dvigala.

Župan Milan Turk je izdelano investicijsko dokumentacijo predložil občinskemu svetu, ki bo odločal o nakupu stavbe.

Nakup nepremičnine in ureditev kulturne dvorane bi občina financirala iz proračuna ter s prijavo na morebitne razpise ministrstva za kulturo in Eko sklada. Prihodnji mesec je predviden rebalans proračuna, rekonstrukcijo in predajo namenu pa želijo izpeljati do konca leta 2024, saj bi se tudi na ta način pridružili Evropski prestolnici kulture.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down