Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bo šola v Soči res zaprla vrata? Bovški župan verjame, da se bo našla rešitev

Lista za Posočje Bovec je te dni opozorila na dokument, ki so ga svetniki prejeli v gradivu za sejo gospodarskega odbora. Iz dokumenta naj bi izhajalo, da Podružnična šola Soča v šolskem letu 2023/2024 zapira vrata za svoje učence in da se s tem zapira zadnja delujoča šola v Triglavskem narodnem parku. V omenjeni listi opozarjajo, da občinski svetniki o tem ne vedo nič ter da o tem tudi nikoli niso razpravljali.

Za pojasnila smo se obrnili na bovškega župana Valterja Mlekuža:

Ta informacija sigurno ne drži, mi delamo vse na tem in tudi vztrajam, čakam še na sestanek na ministrstvu za šolstvo, kar nekaj časa čakamo na ta sestanek, da najdemo rešitev, kako šola v Soči ostane odprta.“

Ob tem pa dodaja še:

Očitno je nekomu bilo v interes, ne vem, zakaj, da je prijavil na inšpekcijo, da se otroci iz Bovca vozijo v Sočo šolo. Vemo, koliko je otrok je v Krajevni skupnosti Soča - Trenta in Lepena – da jih je malo, in če hočemo šolo obdržati, jih moramo voziti iz Bovca gor. Tam je nadstandard.“

Mlekuž verjame, da se bo rešitev za šolo v Soči, kjer poteka pouk za učence prve triade osnovne šole, našla. Šolski objekt je bil pred leti tudi obnovljen. Mlekuž dodaja, da so nekateri starši že povedali, da če se šola v Soči zapre, svojih otrok ne bodo vozili v Bovec, ampak jih bodo izobraževali drugače.

Občina sicer za omenjene prevoze otrok namenja okoli 10.000 evrov letno, iz podnebnega sklada pa bodo v kratkem pridobili električni kombi, ki ga nameravajo nameniti prav za ta namen.

Fotografija je simbolična

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down