Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bo na Ajševici kmalu zrasel nov športni center?

Foto Prispevki (2)
Foto: sz-ng.si

V Mestni občini Nova Gorica se je v preteklih letih športno infrastrukturo, z izjemo novega pokritega bazena v tamkajšnjem Športnem parku, malo vlagalo, zato kakovost storitev in športnih površin pada. To predstavlja tveganje ne samo za izvajanje programov raznih športnih društev in klubov, ampak lahko posledično vodi k slabšim rezultatom lokalnih športnikov.

''Po drugi strani pa tako društva kot klubi opozarjajo na to, da je Športni park, ki ima sicer svoje prednosti glede na to, da je umeščen v samo mestno središče in je dostop vanj omogočen peš in s kolesom, fizično omejen. Prostor je na voljo tak, kot je, in če se enemu izmed klubov, društev oz. športni panogi kaj nakloni, je žal tako, da je treba drugi nekaj vzeti,'' je priznal župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel, ki pa ni edini, ki tako meni.

Na slabšo kvaliteto novogoriškega Športnega parka opozarja tudi predsednik Športne zveze Nova Gorica Miran Mullner: ''Atletska, teniška in nogometna infrastruktura je popolnoma neprimerna in zastarela. Menim, da Nova Gorica potrebuje še en popolnoma moderen športni center, saj v samem centru mesta počasi zmanjkuje prostora, prav tako pa je potreba tudi po novi športni dvorani.''

Tenisačem je bilo z novim pokritim bazenom odvzetih nekaj teniških igrišč, v dvoranah počasi zmanjkuje prostora za vse bolj razvijajoči se odbojko in košarko, na umetni travi kdaj pa kdaj naenkrat trenirajo tudi po 4 nogometne selekcije naenkrat.

Zato je Mestna občina v sklopu strategija razvoja športa, ki jo je pripravila pred kratkim in ki bo kmalu šla na odločanje v Mestni svet, sprejela veliko odločitev: ''Tu smo že sprejeli odločitev, ki je zajeta tudi v strategiji, v razvijanje nekega novega športnega središča oz. športnega centra izven samega centra Nove Gorice, trenutno je to predvideno na Ajševici.''

Novi športni center je zelo potreben, saj je prisotnih veliko športnikov tako v društvih kot v šolah, med drugim jih 15 ima status vrhunskega, olimpijskega, svetovnega ali mednarodnega ranga, v preteklosti pa se je MONG lahko pohvalila s kar 68 medaljami, ki so jih osvojili športniki s tega področja. Tudi indeks telesne gibalne učinkovitosti otrok je nad slovenskim povprečjem.

Pri večjih investicijah se bo občina prijavila na razpise za vzdrževanje in prenovo športnih površin Ministrstva za gospodarstvo, za ostale projekte pa si bodo prizadevali najprej pripraviti dokumentacijo in raziskati možnosti za prijavo na ostale raznorazne razpise ali iskati sofinanciranje v zasebnem sektorju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down