Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Biljenci bodo kmalu brali v lepših prostorih

Bilje Krajevna

Krajevna knjižnica v Biljah bo dobila ustreznejše prostore. Podružnica Goriške knjižnice Franceta Bevka je v sedanjih prostorih delovala v prvem nadstropju, kjer ni bila dostopna vsem, tudi sicer sedanji prostori niso ustrezni oziroma so v slabem stanju.

Občina Miren – Kostanjevica je pred kratkim podpisala najemno pogodbo z lastniki objekta, kjer bodo odslej domovale knjige. Gre za lokacijo poleg trgovine z živili v Biljah. V kratkem, po prvomajskih praznikih, bo tudi objavljen razpis za manjša obrtniška dela in za izbor opreme, napoveduje župan Mauricij Humar: „In upam, da bomo potem to tudi v čim krajšem času izvedli, želim si, da bi nove počitnice že preživljali v novi knjižnici. Ti prostori so ob trgovini v Biljah, so bistveno bolj dostopni kot so knjižnični prostori v zdajšnji stavbi, pa tudi bolj svetli in bližje javnemu življenju.“

Dosedanji prostori niso bili ustrezni, potrjuje direktorica Goriške knjižnice Irena Škvarč: „Že dalj časa smo se pogovarjali in opozarjali, da je treba nekaj narediti na tem področju. Sedaj pa je občina dobila prostor, ki ga lahko nameni za Krajevno knjižnico Bilje in računamo, upamo, da bomo pred poletjem lahko preselili našo enoto v boljši, večji prostor, ki bo v pritličju. Kar je zelo pomembno, da lahko tudi starejši in tisti z vozički, mogoče mamice z vozički in tako naprej, da nas obiščejo. Pa tudi bo primerno ogrevan in hlajen, ker bo v novejši stavbi.

Na novi lokaciji pa bo mogoče izvajati tudi različne dejavnosti, kot so pravljične ure, pa tudi kakšne predstavitve oziroma dogodke.

(Foto: sedanja krajevna knjižnica v Biljah, gkfb.si)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down