Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bia Separations ob 25. obletnici odprla nove prostore v Ajdovščini, v bodoče se obeta še kampus

Bia Separations Nova Stavba

Sartorius Bia Separations letos praznuje četrt stoletja delovanja. Danes so obletnico obeležili z odprtjem novih prostorov v sosednji stavbi na sedežu podjetja v Ajdovščini, poleg tega pa so prvič javno predstavili načrte za gradnjo Kampusa Sartorius, na tem projektu bodo začeli delati do leta 2030.

Investicija v nove poslovne prostore, ki so jih odprli danes, je vredna približno 9 milijonov evrov.

pojasnjuje Jana Krapež Trošt, izvršna direktorica v podjetju Bia Separations Sartorius. Vselitev v nove prostore je načrtovana za začetek leta 2024 in bo pomenila začetek razvoja kampusa.

Da ima skupina Sartorius dolgoročne načrte za širitev lokacije v Ajdovščini v kampus v naslednjih desetih letih, je poudaril tudi Rene Faber, generalni direktor uprave družbe Sartorius. Ko bo postavljen kampus, ki bo skupno obsegal okrog 30.000 kvadratnih metrov površin, bodo zaposlili tudi 200 novih sodelavcev.

Bia Separations Kampus Render Razstava

Od kod sicer sedaj pridobivajo kadre?

Sartorius bia Separations trenutno zaposluje okrog 250 ljudi. Z novo stavbo in kampusom bodo lahko izpolnjevali prihodnje potrebe svojih strank po tehnologijah za proizvodnjo novosti.

Zbrane sta danes med drugim nagovorila tudi predsednik državnega sveta Marko Lotrič in župan Občine Ajdovščina. Slednji je takole pozdravil širjenje podjetja:

Podjetje Bia Separations Sartorius razvija in proizvaja vodilne produkte za čiščenje in analizo velikih biomolekul, kot so virusi, plazmidi in mRNA, ki se uporabljajo v cepivih ter v celičnih, genskih in drugih naprednih terapijah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down