Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bešič Loredan pričakuje, da novo vodstvo prekliče prepoved dela

V težkem obdobju, sredi zdravstvene krize, vodenje bolnišnice sedaj vendarle prevzema direktor s polnimi pooblastili, potem ko je vlada včeraj podala soglasje k imenovanju Dimitrija Klančiča za 4-letni mandat.

Dosedanji v.d. Ernest Gortan se tako poslavlja, potem ko v svetu zavoda ni imel podpore za mandat direktorja, bolnišnico pa zapušča v dobrem finančnem stanju, a v zahtevnim razmerah epidemije covid-19. Nov direktor, sedanji vodja oddelka za nefrologijo, je po treh predhodnikih, ponovno iz zdravniških vrst. Zaveda se, da ga v teh razmerah čaka težko delo. „Ampak, potrudil se bom, po svojih močeh narediti najboljše, bil sem 10 let in 10 mesecev predstojnik največjega oddelka v bolnišnici, ko je bilo malo zdravnikov, takrat je bilo veliko sester in smo si jih lahko zbirali, zdaj je situacija bistveno drugačna, ampak smo iz šempetrske interne naredili nek korak naprej in se bom potrudil, da bom tudi iz bolnišnice naredil največ in najboljše, v dobrobit te regije,“ je dejal ob imenovanju na svetu zavoda.

Splošna bolnišnica je namreč pomembna inštitucija v vseh pogledih, je še menil, ne samo v zdravstvenem, ampak tudi v siceršnjem, saj je tu zaposlenih več kot 800 ljudi. Poudaril je, da namerava poskrbeti za paciente, ki čakajo na obravnave.

Ena od prvih nalog bo ureditev razmerij z ortopedom Danijelom Bešičem Loredanom, spomnimo, da je prejšnji teden prejel prepoved dela pred izredno odpovedjo, ki jo je spisal njegov predhodnik. Včeraj je imel Bešič Loredan tudi zagovor. Kot nam je pojasnil, ga je poslal po pošti, postopek pa sedaj vodi odvetnik. Veliko pa pričakuje od novega vodstva „Pričakujem, da se postopek izredne odpovedi ustavi, pričakujem, da me novi direktor pokliče in da se takoj, seveda, prekliče prepoved mojega dela, da se vrnemo na izhodiščno stanje in potem da se z novim direktorjem pogovorimo, kako vidi dejavnost ortopedije v šempetrski bolnišnici.“

Dejstvo je, da mi brez oddelka naše dejavnosti ne moremo opravljati, dodaja. „Izhodišče, o katerem se vedno znova pogovarjamo, je leto 2019, v tem letu smo opravili okrog 800 operacij, do tukaj želimo priti in na tak način želimo delati. Covid bo enkrat šel mimo, ampak, to je sedaj stvar novega direktorja in ožjega vodstva, ki si ga bo izbral. Jaz sem z njim že govoril, se mu povedal, da sem na razpolago za karkoli, brez težav, vendar, da se pogovarjamo v fair playju in da se pri tem pogovarjamo za dobro ljudi, tako tistih s covidom kot brez njega,“ še poudarja Bešič Loredan.

Vodstvo bolnišnice je, spomnimo, ta teden pojasnilo, da je bila prepoved dela vročena, potem ko je Bešič Loredan zavrnil selitev pacientov na novo lokacijo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down