Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bencinski servis v Mirnu se lahko končno začne seliti

Miren Pumpa

Ob južnem kraku obvoznice Vrtojbe, pred krožiščem na robu Mirna, bo po več letih načrtovanja lahko začela nastajati nova gospodarska cona. Svet občine Miren - Kostanjevica je namreč pred dnevi potrdil dopolnjeni podrobni prostorski načrt zanjo, ki prinaša priključek na omenjeni rondo in bolj pester nabor dopustnih dejavnosti v coni. Župan Mauricij Humar povzema tako:

"Tukaj sta zdaj predvidena bencinski servis in pa cona, kjer bodo obrt, storitvena dejavnost, mala proizvodnja. Vsekakor je to lepo, zanimivo zemljišče, tudi lega je zelo ugodna – izven naselja. In prepričan sem, da bo zanimivo za investitorje in da bo tudi prineslo nove programe, ki bodo koristni tako za naše občane, kakor tudi za vse ostale, mimoidoče. In bodo tudi lep, nov izziv za podjetnike, ki bodo tam izvajali svoje programe.”

Sprememba vsebin po beseda župana obeta dodatna delovna mesta, saj je bilo sprva v coni poleg Petrolove črpalke predvideno le še parkirišče za tovornjake. Kdaj bo območje zaživelo, ni mogoče reči, prostorski načrt je bil pogoj, da se lahko začne projektiranje stavb. Ko bo tam zgrajen bencinski servis, bo Petrol zaprl svojega zdajšnjega na severu Mirna, ki je moteč. Izpraznjeni prostor pa namerava nato prevzeti občina.

Parcela, kjer je Petrol, ki ni tako velika – mislim, da ima približno 2500 (kvadratnih) metrov, je skoraj v centru oziroma ob glavni cesti v Mirnu. Zainteresirani smo, da bi to odkupili za potrebe tržnice, za potrebe postajališča za kolesa, kakšnega parkirnega mesta; vemo, da so zraven tudi pokopalšče in ostale stvari. Vsekakor za neke javne površine, ki bi jih smiselno uredili, da bi tudi s tem kraj pridobil.”

Pa ne le kraj: Mirenci, ki stanujejo v okolici črpalke, bodo vendar lahko zaživeli bolj mirno, dodaja župan.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down