Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bankirje bodo v največji meri nadomestili zdravniki in zobozdravniki

Nkbm Obnova

Namen je zagotoviti čim bolj kvalitetne, ustrezne prostore za dobro in strokovno delo naših javnih zavodov s področja zdravstva,“ je ob današnjem podpisu pogodbe za obnovo prostorov nekdanje Nove KBM poudaril župan Samo Turel. Obnova pred dvema letom kupljene stavbe v se pričenja v kratkem, konec poletja pa se bodo tam lahko že selili zdravniki, zobozdravniki, zaposlene iz Centra za pomoč na domu in tudi uprava Vrtca Nova Gorica.

Podpis Nkbm
(z leve Goran Štekar, Petra Kokoravec, Samo Turel, Miran Mihalič)

Spomnimo, občina je že pred dvema letoma uveljavila predkupno pravico in za nekaj manj kot dva milijona evrov, še v času župana Klemna Miklaviča, kupila nekdanjo stavbo Nove KBM na Kidričevi ulici. Dobro polovico kupnine sta prispevala oba javna zavoda, ki se soočata s prostorsko stisko. Razdeljeno je tudi financiranje obnove, je pojasnil Turel: „Mestna občina 250.000 evrov, Zdravstveni dom dobrih 450.000 evrov, Zdravstveni dom Zobozdravstvo pa slabih 160.000 evrov, torej, skupaj je številka nekaj čez 860.000 evrov za ureditev vseh teh štirih etaž teh prostorov.“

Pritličje oziroma prostori bančne poslovalnice niso bili predmet nakupa, ocenjena površina pisarn v treh nadstropjih in prizidkih pa je okrog 1.800 kvadratnih metrov. Prvo nadstropje bo namenjeno Centru za pomoč na domu in upravi Vrtca Nova Gorica, drugo in tretje nadstropje pa za dejavnosti Zdravstvenega domu. Kot je povedala direktorica Petra Kokoravec, bodo v nove prostore selili dejavnosti Centra za krepitev zdravja, ki sedaj deluje v Trgovski hiši in v osnovni šoli Kozara ter Center za duševno zdravje otrok in mladine, ki deluje v prostorih Zdravstvenega doma: „Center za duševno zdravje izvajamo sicer v naših prostorih, v Ulici Gradnikove brigade, vendar pa so prostori s širitvijo dejavnosti postali premajhni. Sedaj, ko se vračajo zaposleni iz specializacije, jih skorajda nimamo več kam dati in bomo na ta način pridobili prostore, da bomo lahko normalno izvajali vso dejavnost.

Zobozdravstvo pa bo v 4. nadstropje Kidričeve ulice selilo upravo, ki je sedaj v najetih prostorih v Kromberku, a ne le to, je povedal direktor Goran Štekar: „Zdravstveni dom Zobozdravstveno varstvo bo v nove prostore selil dejavnost uprave, zobne preventive, arhiva, hkrati pa bomo pridobili tudi eno večjo dvorano, v kateri bi imeli lahko predavanja, sestanke oziroma druge dejavnosti.“

Predviden rok dokončanja del je 120 dni, izvedena bodo investicijsko-vzdrževalna dela, brez večjih gradbenih posegov. Takoj ko bodo pogoji za selitev, verjetno konec septembra ali oktobra, se bodo v prostore selile zgoraj naštete dejavnosti. Danes zbrani so potrdili, da je prostorska stiska velika, bo pa precej težav na tem področju rešil tudi prizidek k Zdravstvenemu domu, ki bo predvidoma zaključen novembra letos.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down