Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

ARSO za Zgornje Posočje ponovno razglasil rdeči alarm

Foto Prispevki (24)
Foto: Občina Tolmin

Med prazniki je bilo na Tolminskem ponovno napovedano slabo vreme, na srečo pa kakšnih večjih nalivov in posledično težav ni bilo.

Poveljnik Civilne zaščite občine Tolmin Miha Vencelj ob tem pove: ''Imeli smo stalno deževje, ki ni bilo intenzivno, smo pa ta čas izkoristili za poglobitev vodnih strug, zavarovanje določenih brežin, intenzivno smo delali z gradbeno mehanizacijo in jo še okrepili. V Podbrdu pričakujemo nekaj strojev slovenske vojske, tako da smo se in organizacijsko in tehnično maksimalno pripravili na napovedano deževje.''

Cesta med Modrejem in Mostom na Soči ostaja zaprta, se pa na njej intenzivno izvajajo dela, da bi bila kmalu prevozna. Drugih večjih sprememb na prometnih povezavah ni: ''Imamo pa do oddaljenih zaselkov po Baški grapi še nekaj težav s cestami in te bodo tudi ostale, ker jih ni možno rešiti. Tisto bomo postorili v okviru sanacije, drugače pa so ceste načeloma vse prevozne, je pa res, da zaradi izjemno razmočenega terena ni možno napovedati, ali se bo še kakšna zaprla.''

Agencija Republike Slovenije za okolje je za ta del Slovenije ponovno razglasila rdeči alarm. Na Občini Tolmin poudarjajo, da če kdo potrebuje namestitev, naj nemudoma obvesti občinski štab civilne zaščite: ''Vsem prebivalcem svetujemo - sami najbolj poznajo svojo okolico in domove. Če se ne počutijo varne, naj se za to noč umaknejo k svojcem nekam na varno, nobenega smisla ni, da ostajajo na domovih, trepetajo v strahu, premoženja tako ali tako ne morejo sami fizično zavarovati. Naj zapustijo svoje domove, v miru noč prebijejo nekje na varnem in se potem naslednji dan ali v sobot zjutraj lepo vrnejo domov pomirjeni in neizpostavljeni nevarnosti,'' svetuje Vencelj.

Ker bo zaradi večernih in nočnih potreb interventnih služb ob napovedanih velikih količinah padavin potrebna čim boljša pretočnost prometa na državni cesti Bača pri Modreju – Podbrdo, bo slednja od 17. ure zaprta do preklica, so sporočili iz občinskega štaba civilne zaščite Občine Tolmin. Vsem, ki se bodo domov zaradi upravičenih razlogov še vračali po tej uri, bo prehod omogočen.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down