Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ani Roš tri Michelinove zvezdice, Tomažu Kavčiču in Urošu Fakuču po ena

Letos se lahko z Michelinovimi zvezdicami pohvali 9 slovenskih restavracij, med katerimi je tudi nekaj iz našega severnoprimorskega območja. Tudi tokrat je slavila Ana Roš s Hišo Franko, ki je prejela 3 zvezdice, po eno pa sta prejela novogoriški DAM Uroša Fakuča in vipavska Gostilna pri Lojzetu Tomaža Kavčiča.

Slednji je za naš radio povedal: ''Zelo smo veseli in počaščeni. Za to sta zaslužni dolgoletna tradicija in ekipa, ki se trudi še vedno naprej, tako da smo zelo zelo veseli in počaščeni. Pri Michelinu nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, tako da sem zelo vesel, da smo obdržali zvezdico.''

Kavčič je od lanskega ocenjevanja obdržal omenjeno eno zvezdico, prav tako to velja za Fakučev DAM: ''Ob ponovni potrditvi Michelinove zvezdice smo zelo zadovoljni, ponosni. To je zagotovo potrditev vsakdanjega truda in kvalitete. V bodoče si želimo to tudi ohraniti,'' je dejal Fakuč.

Vsi nagrajenci so nekako povzeli, da je za nagrado najbolj zaslužna pripadnost profesiji in gostom, saj ne smemo pozabiti, da je ravno gost vedno na prvem mestu. Kar pa izpostavi Kavčič, je pomembnost zavedanja, ''da hrana ne zraste na polici v trgovinah, ampak da nekdo stoji za tem in se močno trudi. Treba je vztrajati, jaz sem velik oboževalec kmetov, kmetje znajo potrpeti, se soočiti s krizami in brez njih ne bomo preživeli.''

Treba jim je dati veliko podpore, tako kot gostincem. Sicer je za konec povedal, da so ocenjevalci morda spregledali kakšno gostilno, za katere mu je zelo žal, da so ostali brez Michelinove zvezdice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down