Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Analiza tal v okolici asfaltne baze potrdila nedopustno onesnaževanje

CI Vrtojba, ki si že od ustanovitve pred dobrima dvema letoma prizadeva za zaprtje asfaltne baze v Vrtojbi, je prejšnji teden, razočarana nad neodzivnostjo pristojnih inštitucij, ki se tudi petkovega srečanja v Vrtojbi niso udeležile, podala prijavi na območni inšpektorat za okolje in prostor ter Komisijo za preprečevanje korupcije zaradi onesnaževanja, kar so podprli z rezultati opravljene analize, in zaradi suma, da lastnik baze Kolektor CPG deluje v neskladju z veljavno zakonodajo oz. brez potrebne dokumentacije.

Predsednik CI Miloš Nemec:

Tudi županu Milanu Turku se zdi nedopustno onesnaževanje okoliških kmetijskih površin, na katerih se vrsto let kopičijo snovi, ki se prek uživanja rastlin prenašajo na ljudi.

Po Turkovih besedah "je veliko indicev, da ta asfaltna baza ne obratuje skladno s predpisi“.

Poslanka z Goriškega Elena Zavadlav Ušaj je na težave Vrtojbencev že pred meseci opozorila okoljskega ministra Andreja Vizjaka, ki je poleti tudi obiskal občino in se seznanil s problematiko. Kdo je sedaj na potezi?

V CI so pripravljeni na ustrezen odziv odgovornih počakati še mesec do dva, sicer bodo ukrepali odločneje, napoveduje Nemec, prepričan, da bodo svojo pravico dosegli, čeprav "se premika po polžje".

Na odgovore Kolektorja CPG še čakamo, doslej pa je direktor Kristjan Mugerli zatrjeval, da obrat v Vrtojbi posluje v skladu z zakonodajo in da so ga pripravljeni v nekaj mesecih preseliti, če s pomočjo občin zagotovijo za to ustrezno nadomestno lokacijo.

Deli z drugimi:
Aktualno

POSLOVNI STUDIO: Marino Furlan, ustanovitelj podjetja Intra Lighting, v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Anuša Kodelja in Radoš Bolčina o filmski nagradi vesna - ta torek po 11ih!

Preberi več

Dobrodelna turneja Radia Robin

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down