Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Amfiteater SNG: bo v tretje več sreče?

V teku je tretji razpis za izvajalca del za gradnjo zunanjega amfiteatra ob novogoriškem Slovenskem narodnem gledališču. Kot je znano, sta bila prva dva razpisa neuspešna zaradi previsokih cen zainteresiranih izvajalcev del, ki so presegle vrednost javnega naročila.

Tretje javno naročilo za gradnjo zunanjega avditorija je sedaj v teku, je objavljeno na portalu javnih naročil. Upajmo, da se bo prijavilo čim več izvajalcev in da bomo v tretjem poskusu uspešni,“

pojasnjuje direktorica novogoriškega SNG, Mirjam Drnovšček. Prejšnja razpisa sta padla zaradi prenizkih finančnih sredstev, ki so bila na voljo na razpisu oz. zaradi previsokih cen izvajalcev.

Kako bo tokrat, je ministrstvo odobrilo povišanje sredstev za gradnjo amfiteatra?

Ministrstvo je odobrilo, prav na podlagi tega smo potem lahko šli v tretje javno naročilo.“

Kako bo dejstvo, da je v teku že tretji javni razpis, vplivalo na časovnico izgradnje amfiteatra, ki naj bi bil eno od prizorišč dogodkov v letu Evropske prestolnice kulture leta 2025?

Upam, da bomo vseeno ulovili rok. Objekt naj bi bil že v uporabi v začetku leta 2025. Če sedaj uspemo, naj bi se, upam, poleti začela dela. Kot rečeno, naj bi se zaključila do konca naslednjega leta. Upam, da bo ministrstvo prisluhnilo našim željam in odobrilo sredstva tudi za drugo fazo.“

Aktualni razpis je sicer odprt do 30. maja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down