Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Ajdovski župan: "Odlaganje komunalnega blata ne sme imeti kakršnih koli negativnih posledic na okolje!"

Ob napovedi, da bodo na območju plazu Slano blato začeli odlagati kompost, ki bo na poseben način predelan iz komunalnega blata, je bilo med domačini v Lokavcu in okoliških vaseh slišati veliko nasprotovanj. Ajdovski župan Tadej Beočanin zato miri:

"Jasno sem izpostavil, v kolikor bo prihajalo do nasprotovanj krajanov za odlaganje komposta, oziroma odpada iz čistilne naprave na tem območju, s tem postopkom ne bomo nadaljevali. Se mi pa zdi prav, da se krajanom pravzaprav predstavi projekt v detajle, ideja v detajle, ki tudi ta trenutek še niso znani. Torej, da bodo res imeli pred očmi vse učinke tovrstega odlaganja tega izsušenega blata na to območje."

Zaenkrat je celoten postopek še v fazi preverjanja.

"Konec koncev, po podatkih, ki jih zaenkrat imamo, bi pa imelo tovrsto odlaganje tudi precejšnje pozitivne učinke. Tako na samo stabilnost plazu na nastalem blatu kot seveda tudi na ceno, ki jo občanke in občani plačujemo za komunalno oskrbo. Torej, to so zagotovo dva od pomembnih učinkov."

Ajdovski župan je tako svetnikom na zadnji seji občinskega sveta kot tudi občanom zagotovil, da bi v primeru možnosti za onesnaževanje okolja prenehali z iskanjem rešitve ali kasneje odlaganjem komunalnega blata na območju plazu.

"Absolutno poudarjam to, da ne sme imeti samo to odlaganje kakršnekoli negativne posledice na okolje. Kar bo zagotovo prva usmeritev občine in tudi Komunalno stanovanjske družbe pri tem početju."

(Slika je simbolična: Zgoščeno in osušeno blato iz čistilne naprave, zelenaslovenija.si)

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down