Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ajdovci v kratkem do stanovanjskega sklada?

Čeprav je na območju občine Ajdovščina kar nekaj stanovanj v gradnji oziroma v načrtu, v naslednjih dveh do štirih letih se obeta preko 500 novih stanovanj, se trenutno kaže velik primanjkljaj primernih stanovanj.

Podobno kot mladi po državi, si tudi na Ajdovskem tako številni belijo glavo, kako do stanovanja, po raziskavah Inštituta za mladinsko politiko, jih trenutno na območju občine primanjkuje preko 300. Zadeve bi pospešil javni stanovanjski sklad občine Ajdovščina, ocenjuje župan Tadej Beočanin, ki bo prihodnji teden svetnikom predlagal njegovo ustanovitev:

"Javni stanovanjski sklad občine Ajdovščina ustanavljamo z namenom pospeševanja stanovanjske politike na našem območju. Sklad bo po eni strani skrbel za usklajenost na področju tržne gradnje stanovanj v občini, predvsem bo pa njegova naloga skrb za javni fond stanovanj, torej za najemna stanovanja, ki bo namenjen tako socialno šibkim, po eni strani, kot seveda mladim, kot posebni kategoriji prosilcev, na drugi strani."

Naloge, ki jih sedaj opravljajo na občini in na Komunalno-stanovanjski družbi Ajdovščina, bi tako prevzel sklad, ki bi ob tem z vzdrževanjem in investicijami v nepremičnine tudi povečeval njihovo vrednost. Po ustanovitvi naj bi pričel s pogajanji z investitorji v stanovanjske gradnje na območju občine Ajdovščina in aktivnimi odkupi primernih stanovanj.

"Pričakujem, da bo sklad v obdobju naslednjih nekaj let zagotovil 40 dodatnih stanovanj, kar pravzaprav predstavlja dobro tretjino stanovanj več kot jih imamo danes."

In tako fond stanovanj povečal iz obstoječih 114 na vsaj 150. Sicer pa bi sklad ob primernih spodbudah in črpanju državnih in evropskih sredstev tudi sam poskušal izvajati projekte gradenj neprofitnih ali namenskih stanovanj.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down