Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

80 stanovanj bo do leta 2025 zraslo na Liskurju

Delež 70-milijonskega posojila, ki ga je Razvojna banka Sveta Evrope nedavno odobrila za izgradnjo skupno 906 najemnih stanovanj po Sloveniji, prihaja tudi v Novi Gorici, v Rožno Dolino. Stanovanjski sklad Republike Slovenije bo do 2025 zgradil 80 stanovanj na Liskurju.

Gre za odlično novico, je povedal novogoriški župan Klemen Miklavič: "To pomeni, da dogovori iz leta 2019 držijo in da je to še ena ovira manj na poti do velike soseske stanovanj, ki so prepotrebna v naši občini."

Veselimo se novega, sodobnega stanovanjskega kompleksa, ki bo zrasel v mirnem okolju, obdanim z naravo in s tem bo tukaj tudi visoka kakovost življenja.“

V pripravi je sprememba prostorskega akta, ki bo na tem območju omogočal večstanovanjsko gradnjo, ob tem pojasnjujejo na mestni občini. Dokumentacija za izgradnjo komunalne infrastrukture je pripravljena. Za gradnjo kanalizacije, ma katero se bo priključilo 17 hiš na tem območju, je pridobljeno gradbeno dovoljenje. Zgrajena bo hkrati z obnovo ceste na Liskur, ki vodi do bolnišnice v Stari Gori, in regulacijo potoka Liskur. Z regulacijo potoka, padavinskih in zalednih vod ter izgradnjo komunalne infrastrukture bo omogočeno nadaljevanje gradnje na tem območju.

Ne govorimo o zasebni gradnji, govorimo o stanovanjih, ki jih bo gradil stanovanjski sklad in ki bodo pod bolj ugodnimi pogoji dostopna prebivalcem, dodaja Miklavič: „Seveda moramo pravilno zastaviti tudi kriterije za podeljevanje teh stanovanj. To so stanovanja, ki bodo na eni strani zagotavljala dostopnost bivanja za vse generacije, po drugi strani pa privlačnost Nove Gorice za mlade. Želimo si, da bi se mladi vračali v Novo Gorico in s svojim znanjem in kompetencami prispevali k razvoju in prihodnost naših krajev.“

Liskur namera občina z mestom povezati po urejeni kolesarski poti. Tako bo nova soseska, umaknjena v mirno obrobje še vedno povezana s kolesarsko infrastrukturo in sistemom izposoje koles go2go z vsemi ugodnostmi urbanega okolja na Goriškem, dodajajo na občini.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down