Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

30 let adrenalinskih skokov v Solkanu - kmalu nočno skakanje s posebnimi efekti?

Bungee Solkan 1

Poleti leta 1993 se je v Solkanu začela adrenalinska zgodba Bungee skokov s solkanskega mostu. Atrakcija je kmalu požela veliko zanimanje tako pri domačinih kot pri tistih iz bolj oddaljenih krajev.

Letošnja sezona je bila tako že 30-ta, ponosno pove Iztok Nemec, lastnik in direktor edinega Bungee centra v Sloveniji. Kar se tiče gostov, ''večina jih še vedno prihaja iz Slovenije, lahko rečemo, da približno 90%, ostali pa so iz celega sveta. Predvsem se to pozna poleti, ko je tudi v okoliških krajih, predvsem v Bovcu, veliko turistov. Koliko skokov opravimo na letni ravni, je spet odvisno od vremena, število pa se vrti okrog 500 skokov na leto.''

Po njegovih besedah se skokov udeležijo ljudje, željni adrenalina. Po njegovem mnenju je to eden najlepših Bungee centrov v Evropi, morda tudi na svetu.

Bungee Solkan 2

Glede na to, da je Goriška regija destinacija z veliko ''outdoor'' (zunanjimi, op. p.) aktivnostmi, je ponudba bungee jumpinga zelo dobrodošla, pove direktorica Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk: ''Gre za adrenalinsko doživetje, ki je posebno in značilno za ta del Slovenije. Pomembno nam je tudi, da se odvija ponudba v neposredni bližini naše velike znamenitosti - solkanskega mostu. Verjamem, da vsi tisti, ki imajo radi ekstremni adrenalin, radi pridejo v Novo Gorico in si poleg tega, da doživijo nekaj minut adrenalina, potem dan preživijo tudi tako, da si ogledajo ostale naše znamenitosti.''

Želje za naprej so povezane s prihajajočo Evropsko prestolnico kulture v letu 2025: ''Ekipa fantov in punc ima željo in spodbuja k temu, da bi v okviru EPK-ja izvedli enkraten, edinstven dogodek, na katerem bi skakali tudi v nočnem času, mogoče s posebnimi efekti in posebno svetlobo. To je mogoče izziv, ki mi ga ekipa ponuja na pladenj,'' zaključi Nemec.

Bungee Solkan 3
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down