Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

VinilVečeri letos na novi lokaciji

Untitled Design 2024 06 27t120730.078
Foto: Goriški muzej

Goriški muzej v sodelovanju z društvom KUD Morgan in ob podpori Mestne občine Nova Gorica v juliju že 16. leto zapored prireja glasbena predavanja VinilVečeri. Štiri zaporedne torke, ob 21. uri, bodo ljubitelji glasbe in lastniki vinilov lahko prisluhnili predavanjem na poljubne glasbene teme, vsi pa bodo glasbo predvajali z vinila ali katerega drugega analognega nosilca zvoka.

''V preteklih sezonah smo gostili številne zanimive predavatelje, od glasbenih urednikov, pesnikov, organizatorjev do navadnih ljubiteljev glasbe. Tudi letos ostajamo zvesti temu preverjenemu receptu, le da na novi lokaciji - selimo se iz preddverja Gradu Kromberk v park Vile Bartolomei v Solkanu,'' je dejala Kristina Furlan iz Goriškega muzeja.

Nenazadnje so pred kratkim prav v Solkanu odprli fotografsko razstavo Gorana Antleja ''Inkognito'' na temo koncertov in domačih ter svetovnih glasbenikov, tako da bo kurator Rok Bavčar udeležence že na prvem VinilVečeru, v torek, 2. julija, oz. uro pred pričetkom dogajanja, popeljal med omenjene prizore.

''Sicer pa tudi letos ne bodo manjkale stojnice oz. sejem rabljenih in novih plošč ter raritet. Naj povem še to, da v primeru slabega vremena ostajamo prav tako v Solkanu, le da v notranjih prostorih Vile Bartolomei. In res je, do 23. julija se bomo družili, kajti nato puščamo prostor oz. glasbeno prizorišče letošnjemu že tradicionalnemu čezmejnemu festivalu Glasbe sveta,'' dodaja Furlanova.

Prihodnji teden bo po vodenem ogledu razstave VinilVečere otvoril Vladimir Peruničič s predavanjem Glorija. 9. julija je na vrsti Sabina Kraner s predavanjem Surfanje čez valove ska glasbe, tretji torek v juliju je rezerviran za Ponatise Ex Yu vinilov na primeru Croatie Records, ki jih bo predstavil Marko Godnjavec Jizah, 23. julija pa VinilVečere zaključuje Esad Babačić s Paketom aranžma. Na vse dogodke je vstop prost.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down