Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V novi sezoni tudi Barbie in Oppenheimer, prisotna bo dobrodelna nota

Kulturni dom Nova Gorica odpira novo, že 43. sezono, v kateri obljubljajo veliko dobre umetnosti in pestro ter raznoliko programsko ponudbo tako na glasbenem, likovnem kot tudi filmskem področju.

''Zelo veliko pozornosti bomo posvečali tudi kulturno-vzgojnim vsebinam za različne starostne stopnje otrok na vseh 3 področjih in seveda še bolj intenzivirali čezmejne projekte, torej sodelovanje s kulturnimi akterji iz sosednje Gorice in širše Furlanije-Julijske Krajine, vse to tudi zaradi bližajoče se Evropske prestolnice kulture v letu 2025,'' pove direktorica Pavla Jarc.

V Kulturnem domu se bodo letos dobrodelno odzvali na vse naravne katastrofe, ki so prizadele velik del države: ''Odločili smo se v novi sezoni uvesti t. i. dobrodelni evro, s katerim bomo en evro od vsake prodane vstopnice koncertov v naši organizaciji namenili prizadetim v katastrofalnih poplavah,'' dodaja Jarčeva.

Začenjajo z vpisom tako glasbenega kot filmskega abonmaja. Filmska sezona se prične 8. septembra in se bo nadaljevala v naslednjih mesecih, program se bo izpopolnjeval sproti tako, da bo čim bolj aktualen, ne bosta manjkala niti trenutno zelo popularna filma Barbie in Openheimer.

Bi pa filmska dejavnost lahko bila zanimiva tudi zaradi prav posebne novosti: ''To sta kinotečna filma Čarovnica (1922, op. p.) in Fantom iz opere (1925, op. p.), ki bosta pospremljena z glasbo v živo. Čarovnico bosta glasbeno opremila Elvis Homan in Boštjan Simon na bobnih, saksofonu in elektroniki, medtem ko bodo Fantom iz opere pospremili člani Glasbene zasedbe Ariodante,'' razkrije Mateja Poljšak Furlan, kustosinja in vodja filmskih programov.

Sicer pa lahko program nove sezone preverite na spletni strani Kulturnega doma Nova Gorica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down