Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Novi Gorici se kalijo mladi plesalci iz Evrope in ZDA

Novo Gorico te dni zaznamuje ples. V mestu se mudi 21 plesalcev iz Evrope in ZDA, ki se udeležujejo 10-dnevnega mednarodnega plesnega seminarja Brezmejno telo. Posebnost delavnic je, da se odvijajo tudi na mestnih ulicah, rezultat pa bo plesna predstava, ki bo na ogled v četrtek ob 20.30 v amfiteatru gradu Kromberk. Že jutri zvečer od 20.30 dalje pa bo na Trgu Evrope potekal Večer plesnih filmov. Pod vse omenjeno dogajanje se podpisuje novogoriški zavod MN Dance Company. Nastja Bremec Rynia, ki z možem Michalom Rynio snuje plesno predstavo, takole opiše, kaj si bo moč ogledati v amfiteatru gradu Kromberk:

„Naslov je Borderless Movement, torej brezmejni gib, ker se ves čas navezujemo na naš projekt Brezmejno telo za leto 2025. V bistvu sva se odločila, da bova delala po motivu Carmine Burane, sicer prepleteno s sodobnostjo, saj je sicer prevelik zalogaj, da bi na vse pesmi ustvarila v desetih dneh.“

Večer plesnih filmov se bo na meji med Goricama kot omenjeno, odvijal jutri.

„Tukaj bomo premierno predstavili dva kratka filma, ki sta nastala v naši produkciji: eden je posnet v prostorih Intra Lightinga, to je Plasti realnosti, in Faded v solkanskem kamnolomu, kjer smo tudi nekako začeli našo navezo za leto 2025.“

Kratki film, ki je nastal v solkanskem kamnolomu, je torej že tudi napoved glavne predstave, ki jo MN Dance company v kam pripravlja za projekt EPK leta 2025.

Poleg omenjenih dveh filmov, pod katera se podpisuje novogoriški režiser Fabris Šulin, bodo predvajali tudi pet kratkih filmov po izboru občinstva z enega največjih plesnih festivalov v San Franciscu.

Foto: Matej Vidmar

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down