Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Novi Gorici bo brbotalo od ljubiteljske kulturne ustvarjalnosti

Vseslovenski teden ljubiteljske kulture (TLK), ki bo ponudil okoli tisoč brezplačnih dogodkov, se bo letos pričel v Novi Gorici z jutrišnjim koncertom Goriškega pihalnega orkestra na Bevkovem trgu, sledil pa bo s filmom, gledališčem in drugimi umetnostmi prepleten konec tedna v mestu vrtnic. Vodja TLK Urška Bittner Pipan iz JSKD:

S programom se pridružujejo tudi evropskemu letu mladih. Iz začetne gledališke dejavnosti se festival mladinske kulture Vizije širi. Letos uvajajo festival mladinskega filma FilmFreš.

Vstop na vse dogodke je prost. Za ogled filmov v novogoriškem kulturnem domu so že na voljo brezplačne vstopnice. Matjaž Šmalc, producent JSKD za filmsko dejavnost:

Že od jutri popoldne pa se bodo v SNG Nova Gorica, v Kulturnem domu in na Gimnaziji Nova Gorica vrstile gledališke in lutkovne predstave. Producent JSKD za gledališko dejavnost Jan Pirnat:

Tudi Fotovizije so bile deležne velikega odziva, saj je svoja dela poslalo več kot 60 avtorjev, na Mostovni pa bo v soboto zvečer svoje cikle predstavilo deset izbranih fotografov. Strokovna žirija, katere član je tudi ambasador TLK Gojmir Lešnjak Gojc, bo podelila vizionarje po posameznih področjih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down