Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V gledališko-glasbeni kolaž povezali preteklost in prihodnost Goriške

V Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica bodo na malem odru v ponedeljek predstavili ugledališčeni koncert BetON7. O nastanku krstne uprizoritve je igralka Maja Poljanec Nemec povedala:

Projekt BetON7 je nastal v dialogu z mladimi in starimi prebivalci Posočja ter obeh urbanih središč Nove Gorice in Gorice, ki so z ustvarjalci na sedmih delavnicah zbrali material, občutja in vtise na temo svetega v urbanem prostoru, zgodbe o krajih, ki so jih zaznamovali, ter jih pretopili v gledališko-glasbeni kolaž. Režiser predstave Miha Nemec:

V predstavi ima pomembno vlogo tudi glasba, ki so jo ustvarili in jo bodo na odru v živo igrali Tomi Novak in skupina Grunt.

Nastopajoči umetniki mlajše in srednje generacije, glasbeniki, gledališčniki, vizualni umetniki in ostali soustvarjalci z obeh strani meje so pod režijskim vodstvom Mihe Nemca ter glasbenim vodstvom Tomija Novaka in njegovega glasbenega kolektiva Grunt ustvarili ugledališčeni koncert z raznovrstno aktualno glasbo Goriške, polno zgodb iz njene preteklosti in projekcij prihodnosti.

Po ponedeljkovi premieri napovedujejo konec meseca ponovitev predstave, ki je nastala v koprodukciji Teatra na konfini – Kolektivno gledališče Sakerdona Mihajloviča v sodelovanju s SNG Nova Gorica, MONG, Kulturnim domom Gorica, Goriškim muzejem in Društvom humanistov Goriške.

(Foto: SNG Nova Gorica/ Peter Uhan)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down