Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Turistični avtobus, ki je povezal obe Gorici, veliko zanimanja požel med domačini

Minuli vikend je Novo Gorico in Gorico povezal brezplačni krožni turistični avtobus, ki je potnike popeljal do glavnih znamenitosti obeh mest. Po isti progi bo zapeljal zopet 7. in 8. januarja. Gre za pobudo obeh goriških občin, turističnih združenj z obeh strani meje, ter EZTS GO in Zavoda GO! 2025. Omenjeni testni vožnji sta uvod v bodočo vzpostavitev novih čezmejnih trajnostnih prometnih povezav in kulturnih znamenitosti obeh mest, ki bosta leta 2025 nosili naslov Evropske prestolnice kulture.

Ideja čezmejnem turističnem avtobusu je bila med udeleženci zelo dobro sprejeta, vseh 28 mest je bilo hitro zapolnjenih, pojasnjuje Andreja Repič Agrež, vodja marketinga na Zavodu GO! 2025.

Zanimanje je bilo zelo veliko, vsa mesta so bila zasedena v roku nekaj dni, ko smo najavili vožnjo tega avtobusa in kaj ve bodo videli. Interes je bil na italijanski in na slovenski strani, saj vožnje opravljajo z vodiči – s slovenskim in italijanskim vodičem. Tako da vsak na avtobusu prejme slušalke in sliši vodstvo v svojem maternem jeziku.“

Povpraševanje je torej veliko, mesta so že skoraj zapolnjena, za januarski termin se vodi tudi lista rezervacij v primeru, da kdo od prijavljenih potnikov udeležbo odpove, pojasnjuje Andreja Repič Agrež. Prijave zbirajo na TIC Nova Gorica in v pisarni Promoturismo v Gorici.

Te vožnje so znanilec povezovanja obeh mest tudi skozi turistično ponudbo. Kar nas je na začetku presenetilo, je bil velik interes lokalnega prebivalstva za spoznavanje Nove Gorice in Gorice. Tudi sama sem se udeležila te vožnje in sem slišala res veliko zanimivih stvari, ki jih prej nisem poznala.“

Vožnje bodo sčasoma namenjene tudi turistom, testni vožnji pa sta bili predvsem namenjeni ugotavljanju interesa in zbiranju odzivov in izkušenj udeležencev. Na podlagi zbranih informacij bodo organizatorji v bodoče oblikovali dolgoročen projekt.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down