Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Saksofonisti se vračajo v Novo Gorico, nekatera svetovna imena pa prvič v Sloveniji

V Novi Gorici in okolici bodo prehod v julij tudi letos pospremili saksofonisti, ki se bodo tokrat zbrali na tekmovanju, festivalu in mojstrskem tečaju pod okriljem KD Nova Gorica. Direktorica Pavla Jarc je zadovoljna, da je ministrstvo za kulturo podprlo projekt.

Mednarodno tekmovanje saksofonistov, tokrat starih do 31 let, se uvršča med najpomembnejše na svetu, zatrjuje Matjaž Drevenšek, vodja tekmovanja, ki se ga bo letos udeležilo 18 saksofonistov iz osmih držav.

Festivalski del se bo od zadnjega junijskega torka do 8. julija odvil na štirih prizoriščih v Novi Gorici in Kromberku, kjer se bo zvrstilo skupaj sedem koncertov.

Prvič se bo na festivalu pridružil tudi Orkester Slovenske vojske, Drevenšek pa bo krstno izvedel tudi novo skladbo, napisano med epidemijo. Na vse koncerte je vstop prost, poudarja vodja projekta Pavla Jarc. Tudi letos ostaja partner Glasbena šola Nova Gorica, kjer bo med drugim v četrtek, 7. julija, enodnevni tečaj, pod umetniško vodstvo 25. srečanja pa se podpisujeta Jan Gričar in Boštjan Simon.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down