Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pričenja se 55. revija Primorska poje

Primorska Poje Foto Pavšič Zavadlav

'Naj pesem srca prebudi' je geslo letošnje že 55. revije Primorska poje. Ena največjih manifestacij slovenske ljubiteljske kulture bo k petju privabila okoli 3500 pevk in pevcev. Prvi uvodni koncert bo ta petek v Vili Vipolže, sledita sobotno srečanje v Biljah ter nedeljsko v Braniku, tem pa še več kot 30 koncertov.

Vse bolj čezmejni mozaik koncertov pod skupnim imenom Primorska poje prirejajo Zveza pevskih zborov Primorske, zbori in društva ob pomoči območnih izpostav Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti na Primorskem, Zveza slovenskih kulturnih društev v Italiji, Zveza cerkvenih pevskih zborov Trst ter Zveza slovenske katoliške prosvete Gorica.

Petra Paravan iz novogoriške območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti:

»Pesem Primorske poje bo zvenela na 35 prizoriščih širom Primorske, v zamejstvu v Italiji in na Hrvaškem. Tako bo na različnih odrih zapelo več kot 3.000 pevcev, saj se je na revijo prijavilo kar 210 zborov in vokalnih skupin.«

Podroben razpored koncertov in digitalna knjižica z informacijami o koncertih in nastopajočih sta objavljena na spletni strani Zveze pevskih zborov Primorske.

»Naj pa še dodam, da je 55. revija Primorska poje posvečena Aldu Kumarju, ki letos praznuje 70 let. Tako bomo lahko na določenih odrih slišali njegovo pesem 'Dajte, dajte'.«

Vse do 11. maja bo torej na Slovenskem, zamejstvu in Hrvaškem zvenela Primorska poje. Zaključni koncert bo tokrat v Šmarjah pri Kopru.

(foto: facebook Brda, avtor: Pavšič Zavadlav)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down