Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Podeljeni tantadruji za letošnje leto

Tantadruj 2024

V novogoriškem SNG so bile v soboto razglašene primorske gledališke nagrade Tantadruj za letošnje leto. Kot je že znano, je nagrado tantadruj za življenjsko delo prejel upokojeni gledališki lektor in priznani prevajalec Srečko Fišer:

Nagrada mi pomeni krono nečesa, čeprav ji bom poskusil še kaj dodati. Drugače pa nagrada dobro zveni, zato ker se imenuje tantadruj, po junaku našega Cirila Kosmača, ki je med drugim pisatelj, s katerim sem se precej ukvarjal, skratka, cela zadeva mi zveni in zgleda dobro.“

Primorske gledališke nagrade tantadruj za letošnje leto pa so člani žirije Matej Bogataj, Ana Perne in Martin Lissiach podelili uprizoritvi Ubesedovanje po besedilu Pier Paola Pasolinija v izvedbi SNG Nova Gorica. Pod režijo se podpisu je Jan Krmelj,ob dramaturški podpori Žive Bizovičar ter scenografiji in oblikovanju videa Doriana Šilca Petka.

Nagrado tantadruj je prejel Darjan Mihajlović Cerar za scenografijo v uprizoritvi Ibsenove igre Ko se mrtvi prebudimo v režiji Stiliyana Petrova in izvedbi SNG Nova Gorica.

Nagrado tantadruj za igralske stvaritve pa je žirija podelila Ani Facchini za vlogo Mie v mednarodni koprodukciji Najboljša evropska predstava ter za vlogo Leonate v uprizoritvi Shakespearove komedije Mnogo hrupa za nič.

Foto: Foto: SNG Nova Gorica/Klemen Batagelj, Mediaspeed

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down