Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Oktober Jazz v Novo Gorico in okolico prinaša pet koncertov

V Novi Gorici in okolici se danes začenja festival Oktober Jazz, ki ga novogoriški kulturni dom organizira v sklopu dolgoletnega čezmejnega sodelovanja z društvom Contratempo in festivalom Jazz & Wine of Peace iz Krmina. Kakšen program se letos obeta, pojasnjuje direktorica novogoriškega kulturnega doma, Pavla Jarc:

„Oktober k nam prinaša res pester nabor jazzistov iz Slovenije, dežele Furlanije - Julijske krajine in drugih koncev Evrope ter sveta, ki v Novo Gorico prinaša svežino novejše jazzovske produkcije.“

Od danes do nedelje se bo v sklopu festivala odvilo pet jazzovskih koncertov na različnih lokacijah. Posebnost letošnjega programa je tudi obeležje 100-letnice jazza na Slovenskem.

„Začenjamo že nocoj ob 20. uri, ko se nam bo predstavil Just Friends Quartet, s tem koncertom bomo obeležili tudi stoto obletnico Jazza na slovenskem, kajti gre za projekt muzikologinje in publicistke Nine Novak Oiseau, ki se bo ob koncertu tudi pogovarjala z enim izmed izvajalcev na tem koncertu, Nikolo Matošićem.“

Ljubitelji jazza bodo tako letos lahko prisluhnili nastopom treh slovenskih in dveh tujih zasedb. Festival se zaključuje v nedeljo, ko bo v Vili Vipolže nastopila zasedba pod imenom James Brandon Lewis. Korenine festivala Oktober Jazz sicer segajo v leto 2004.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down