Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova Gorica bo kmalu dobila stalni plesni ansambel

Na odru Slovenskega narodnega gledališča je v soboto potekala avdicija za multimedijsko plesno predstavo Brezmejno telo/Borderless body, pod katero se podpisujeta vrhunska novogoriška plesalca Nastja Bremec Rynia in Michal Rynia. Gre za enega od osrednjih projektov programa EPK, ki se bo odvijala leta 2025. Na avdicijo se je prijavilo več kot 800 plesalcev z vsega sveta, v Novo Gorico so jih povabili 50, med katerimi bodo izbrani štirje.

In iz teh plesalcev bo nastal ansambel, ki bo deloval v okviru te predstave Brezmejno telo. To se pravi, da Nova Gorica bo že od 1. aprila prvič v svoji zgodovini imela tako rekoč „stalni“ plesni ansambel. Tako da je to kar velika pridobitev.“

pravi Klavdija Figelj, vodja komunikacij z mediji v Zavodu GO! 2025. Predstava se bo v letu 2025 odvijala na slikovitem prizorišču solkanskega kamnoloma.

Ampak preden se bo ta predstava v letu 2025 zgodila, bo cel kup pripravljalnih dogodkov: razne manjše predstave, izobraževanja, plesni filmi in drugih dogodkov, ki bodo gradili, segrevali temperaturo do tega zadnjega dogodka.“

Plesna predstava brezmejno telo je plesni in multimedijski performans, v katerem bodo raziskovali in odkrivali omejitve telesa in ples povezali z umetno inteligenco in robotiko. Dvoletno raziskovanje, ki ga začenjajo prav z današnjo avdicijo, (s sobotno avdicijo) bo umetnike in raziskovalce vodilo k iskanju odgovorov na številna vprašanja o prihodnjem odnosu med biološkim in tehnološkim.

Foto: K. F.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

KORAKI DO USPEHA: Tina Novak Samec in Jure Štekar

Preberi več

Dobre zgodbe tedna - petek po 11.uri

Preberi več

NAGRADNA IGRA - Brez katere jedi ni velike noči?

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down