Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova direktorica išče dodatne vire za zunanji amfiteater, vloga za gradbeno dovoljenje že na upravni enoti

Pred jutrišnjo četrto premiero v sezoni so se v SNG Nova Gorica razveselili izbora selektorice letošnjega Borštnikovega srečanja Nine Leskovšek, ki je v tekmovalni program festivala po vrsti let uvrstila dve predstavi novogoriškega gledališča, Čriček in temačni občutek (na sliki) in Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj Simone Semenič. Umetniški vodja Marko Bratuš:

Tekmovalni program 57. festivala bo sicer sestavljalo več gledaliških predstav kot običajno zaradi daljšega obravnavanega obdobja. Prejšnja leta jih je bilo največ dvanajst, letos jih bo 16. Selektorica si je v drugi polovici leta 2020 in do konca lanskega ogledala 210 gledaliških dogodkov. Borštnikovo srečanje drugo leto zapored ne več v jesenskem času, ampak bo Maribor središče slovenskega gledališkega dogajanja v prvi polovici junija.

Bratuš, ki je bil oktobra s prihodom nove direktorice ponovno imenovan za umetniškega vodjo SNG Nova Gorica, je v obeh uvrščenih predstavah sodeloval tudi kot dramaturg.

Direktorico novogoriškega gledališča Mirjam Drnovšček pa veseli, da se v mestu obeta zunanji amfiteater.

In kako napreduje ta projekt, največji po izgradnji male gledališke dvorane, potem ko je ministrstvo lani odobrilo financiranje?

Ob tem je Drnovškova omenila pomoč mestne občine pri urejanju potrebne dokumentacije in sodelovanje z ministrstvom za kulturo.

Ob tem pa bo nujno pridobiti tudi dodaten tehnični kader, ki ga po njeni oceni v gledališču že sedaj primanjkuje.

(Foto: SNG Nova Gorica /Peter Uhan)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down