Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na velikem odru združili dva svetova

Untitled Design 2024 03 06t124933.733

Štiri razprodane predstave, na vsaki do zadnjega kotička napolnjena velika dvorana novogoriškega SNG, navdušeno občinstvo, predvsem pa igra in ples več kot dvesto plesalcev Plesne šole PRO DC-Pro Dance Company, kjer je poldruga ura minila kot bi mignil, so zaznamovali minuli konec tedna. Plesna predstava Dva svetova-Čarobno prijateljstvo poudarja razumevanje raznolikosti ter edinstvenosti vsakega posameznika, kar ustvarjalci smatrajo kot temeljne stebre družbe, ki ustvarijo pravo bogastvo nepozabnih zgodb prijateljstva. 

Pro dance Company že vrsto let enkrat letno pripravi plesno predstavo, pri kateri ne gre le za koreografije in ples, ampak tudi za odlično kostumografijo in masko Ane Lazovski, sceno izpod rok plesalcev in njihovih staršev ter za igro na odrskih deskah. Vsa leta zgodbe povezuje dramski igralec SNG Radoš Bolčina. Praviloma so to  Disneyeve zgodbe in letos je bila to zgodba Luka, kjer  dvema prijateljema iz morskih globin uspe združiti dva svetova, morskega in kopnega. 

Fld 6823

Scenarij in režija sta bila v rokah Sare in Nike Mlakar, poleg njiju pa so koreografije prispevali Veronika Škrlj, Lara Kodrič, Aja Vnuk in Naser Gutić-Naki. Toda predstava je bila veliko več kot ples, saj so se mladi plesalci predstavili tudi kot igralci. Najbolj so izstopali Maša Cegnar Brešan kot Luka, Mija Marcina kot Ercole, Rok Laganis kot Alberto, Eva Mihelj kot Giulia, pa Lukova starša Lara Padovani in Nikola Preradović.  Ne smemo pozabiti pa tudi na stranske vloge, v katerih so se več kot izkazali Tinkara Kodelja, Ajda Grm, Elena Peršič, Jerneja Badalič, Pija Grm, Naja Žgavc, Jakob Dornik Kofol, Tjaša Žarkovič in Maja Komic. Ali kot je izjavil predsednik športne zveze Nova Gorica Miran Mullner: »Zgodba je bila pravljično čarobna. Sposobnost, da pretvarjate čustva v gibanje, je izjemna in me je, tako kot celotno prenapolnjeno dvorano globoko ganila. Dokazali ste, da ste pravi umetniki plesa.« 

Po  lanskoletni uspešni predstavi Mulan so se še bolj povezali s Slovenskim narodnim gledališčem v Novi Gorici, ki so jih celo povabili, da se pridružijo njihovemu abonmaju za otroke – Veliki polžek. To povabilo jih je izjemno razveselilo, saj je bil to njihov prvi vstop v abonma.  

Avtor fotografij: Jani Batič - Foto Lado

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down