Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na mejo med Gorico in Novo Gorico prihaja Patti Smith

Na meji med Gorico in Novo Gorico bo jeseni nastopila legendarna newyorška punk rockerica Patti Smith. Gre za drugega iz niza glasbenih datumov, ki bodo na meji dvigovali temperaturo pred prihajajočo Evropsko prestolnico kulture.

Na novem koncertnem prizorišču ob nekdanjem mejnem prehodu Rožna Dolina - na italijanski strani meje - bo namreč 2. septembra najprej nastopila britanska skupina Editors, vstopnice so že v prodaji, 5. oktobra pa, kot omenjeno, tja prihaja Pati Smith, ta koncert bo brezplačen. Vabilo Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje GO je sprejela z naslednjimi besedami:

Patti Smith se torej zelo veseli nastopa na bodoči Evropski prestolnici kulture in pravi, da si ne more zamisliti boljšega imena, ki bi predstavljalo čezmejnost kot je "Dolina vrtnic" (Rožna Dolina), ki bo združilo italijansko Gorico in slovensko Novo Gorico. V nadaljevanju omenja, da jo prihod v regijo, kjer so Passolini, Kosovel in Rilke pisali poezijo, navdaja z velikim navdihom.

To pa tudi ne bo edini takšen dogodek pred letom 2025, napoveduje Romina Kocina, direktorica EZTS GO:

„Želja je ta, da bi tudi prihodnje leto organizirali še kakšen koncert ali nekaj drugega.“

Gre torej za dva izmed dveh dogodkov, ki bosta tudi predpriprava na niz dogodkov ob Evropski prestolnici kulture. Kot prizorišče bo torej tokrat služilo parkirišče pri nekdanjem mejnem prehodu Rožna Dolina na italijanski strani meje.

Torej ta velik odprt prostor, kjer bomo pravzaprav prvič soočeni z izzivi organizacije velikih dogodkov. To bo tudi za organizatorje na nek način test.“ pravi novogoriški župan Samo Turel.

Goriška občina pa ima z omenjenim parkiriščem v bodoče velike načrte. Naslednje leto nameravajo na prizorišču napeljati vodo in elektriko, kar bo omogočilo organizacijo različnih prireditev.

Župan Gorice Rodolfo Ziberna napoveduje, da bodo okrog parkirišča speljali še kolesarsko pot in uredili drevored. Vse to bo nared do leta 2025.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down