Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Na Kogojevih dnevi v Kanalu v ospredju mladi primorski ustvarjalci

Z odprtjem razstave del Nandeja Vidmarja v galeriji Rika Debenjaka v Kanalu se v petek ob 19. uri začenja letošnji festival sodobne glasbe Kogojevi dnevi. Po dveh letih zasilnih izvedb bo tokrat podvržen blažjim omejitvam zaradi covida-19. Se pa vendar vrača v koncrtom primernejšo kanalsko župnijsko cerkev.

Gonilna sila festivala Milica Zimic je tako strnila, čemu so dali pozornost: "Poudarek smo letos dali predvsem mladim primorskim poustvarjalcem na področju resne glasbe. Tako na področju vokalne glasbe kot na področju instrumentalne glasbe."

In med koncerti je izpostavila tudi uvodnega: "Bi začela kar na otvoritveni slovesnosti, kjer bo nastopil orkester Cantabile pod vodstvom znanega dirigenta Marjana Grdadolnika."

Orkester bo po njenih besedah izvedel novo delo primorskega skladatelja Bojana Glavine in tudi sicer bo festival ponudil več novih skladb s petičnimi izvajalci. Zato je prireditev v občini posebna, ugotavlja županja Tina Gerbec: "Kogojevi dnevi se vedno odvijajo v začetku jeseni: septembra, oktobra. Po poletnem vrvežu pač prihajamo na bolj umirjeno kulturno dogajanje, ki ima svojo publiko in pritegne druge vrste poslušalcev in obiskovalcev v Kanal, tako da je za našo občino ta prireditev izredno pomembna."

A kot je dodala Zimičeva, bo izbor skladb prilagojen širšemu okusu.

(Foto: Arhiv TIC Kanal)

Deli z drugimi:
Aktualno

5 dobrih novic iz domačih krajev... ta petek po 11ih

Preberi več

Dan tehnične kulture in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

NAGRADNA IGRA: ABONMA ZA OTROKE

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 in LOKALNE VOLITVE 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Ne zamudi
Podkasti Radia Robin
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down