Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kinoatelje za dokumentarec prepotoval od Baltika do Jadrana

Vas zanima, kako je izgledala Evropa v 19. stoletju in kako so živele pomembne osebnosti? Ravno to opisuje dokumentarni film 2 koraka od Baltika do Jadrana. Nastal je v sklopu evropskega projekta ''Let's meet'' (Srečajmo se, op. p.), v katerega so delujoče v Kinoateljeju povabili partnerji iz drugih držav.

... pove Mateja Zorn iz Kinoateljeja, ki deluje kot jedro za čezmejne projekte, tudi ta film ni nobena izjema. Osredotoča se na razvoj evropske kulturne dediščine, režiser Jan Mozetič pa je poskušal gledalcem vizualno prodati pretočnost med kulturami, časom in ranami, ki so zaznamovali 1500-kilometrski košček zemlje, raztezajoč od držav Baltika do vrat Jadrana.

Snemanje je potekalo od lanskega septembra do letošnjega aprila po številnih evropskih državah, ki nosijo močan pečat obravnavanega obdobja 19. stoletja.

Pristali so na našem koncu, na slovensko-italijanski meji, kjer spoznamo lik Marice Nadlišek Bartol, urednice prve ženske revije Slovenka. Potepanje skozi večkulturno identiteto Evrope in zgodbo različnih ljudi enega obdobja si lahko ogledate na današnji predpremieri v mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica ob 20. uri.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

STARTUP STUDIO: Matija Klinkon

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down