Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Izkupiček del letošnje kolonije Umetniki za Karitas bo namenjen za ukrajinske otroke

Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino je v tem tednu spet živahno, saj tam ustvarjajo slikarji na 29. mednarodni likovni koloniji Umetniki za Karitas. Deset udeležencev, med katerimi je pet Slovencev, dva Ukrajinca, Rusinja, Armenec in Nemka, bo ustvarjalo do konca tedna pod geslom Mir tej hiši, je povedala koordinatorka projekta Marjana Plesničar Jezeršek:

"To geslo smo si izposodili pri evangelistu Luki v odlomku, v katerem Jezus pošilja svoje učence, naj v hiše, v katere pridejo, prinašajo mir. In tako kot oni želimo tudi mi z našimi razstavami in ostalim postali del in v hiše prinašati mir."

Prav z geslom pa je povezan tudi namen, saj želijo zbrana sredstva letos nameniti za otroke iz Ukrajine, ki so pred vojnimi grozotami pribežali v Slovenijo in sedaj tu živijo.

"V načrtu imamo, da bomo zanje in za njihove starše v začetku naslednjih šolskih počitnic organizirali eno letovanje v Strunjanu. Če pa bo zbranih sredstev več, bo pa mogoče, bomo pa lahko pomagali še komu."

V sklopu kolonije se bo zvrstilo več dogodkov. Danes bo v cerkvi na Otlici sveta maša v zahvalo vsem umetnikom. V četrtek bodo v okviru Srečanja z likovno kolonijo Umetniki za Karitas odprli razstavo nastalih del. V kulturnem programu bodo sodelovali šolarji iz Otlice ter fagotist Primož Furlan, zbrane bosta med drugim nagovorila koprski škof Jurij Bizjak in podžupan Občine Ajdovščina Matjaž Bajec .

Razstava nastalih in darovanih del bo na Sinjem vrhu do konca septembra, kasneje pa se bo razstava selila po galerijah širom Slovenije in tudi v zamejstvo.

Foto: FB Škofijska Karitas Koper

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down