Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Goriški slavček poje, moramo si prizadevati, da bo pel še naprej!"

Soči, Človeka nikar, Kropiti se ne smem, pa številne druge, goriški slavček - Simon Gregorčič ima posebno mestu v slovenskem in predvsem primorskem človeku. Da bi njegov spomin in pomen ohranili tudi v današnjih dneh, goriški literarni klub Govorica prireja Gregoričeve dneve.

Trije, goriškemu slavčku, posvečeni dnevi, bodo letos med 14. in 21. oktobrom potekali že 11. leto zapored. Letošnji pod geslom: ...Gregorčič - vizija prihodnosti... Predsednica kluba, Darinka Kozinc

O letošnjem programu pravi, da so se še bolj naslonili na mlade, na novo se je porodilo sodelovanje s Šolskim centrom Nova Gorica, dijaki bodo namreč z recitalom Gregoričevih pesmi pri spomeniku na Erjavčevi ulici ta četrtek uvedli Gregorčičeve dneve. Kot opaža mentorica Bojana Modrijančič Reščič, Gregorčič žal v srednješolskih učbenikih izginja

Gregorčičevi dnevi se bodo nadaljevali na Kobariškem, na pesnikov rojstni dan, 15. oktobra, bodo tudi letos odnesli cvetje na njegov grob na Svetem Lovrencu, kjer bo potekal recital pesmi učencev kobariške osnovne šole iz podružnice Smast. Osrednji dogodek pa bo 21. oktobra, v Goriški knjižnici Franceta Bevka, s predavanjem dr. Megi Rožič z naslovom "Gregoričič – vizionar, ko ga je videl dr. Zoran Božič.

je pojasnila direktorica goriške knjižnice Irena Škvarč. Literarni klub Govorica pa bo ta večer poleg recitala Gregoričevih pesmi predstavil literarno glasilo Govoriški zapisi, ku mu sledil ogled filma ob 10-letnici Goriškega literarnega kluba.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down