Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

"Goriški slavček poje, moramo si prizadevati, da bo pel še naprej!"

Soči, Človeka nikar, Kropiti se ne smem, pa številne druge, goriški slavček - Simon Gregorčič ima posebno mestu v slovenskem in predvsem primorskem človeku. Da bi njegov spomin in pomen ohranili tudi v današnjih dneh, goriški literarni klub Govorica prireja Gregoričeve dneve.

Trije, goriškemu slavčku, posvečeni dnevi, bodo letos med 14. in 21. oktobrom potekali že 11. leto zapored. Letošnji pod geslom: ...Gregorčič - vizija prihodnosti... Predsednica kluba, Darinka Kozinc

O letošnjem programu pravi, da so se še bolj naslonili na mlade, na novo se je porodilo sodelovanje s Šolskim centrom Nova Gorica, dijaki bodo namreč z recitalom Gregoričevih pesmi pri spomeniku na Erjavčevi ulici ta četrtek uvedli Gregorčičeve dneve. Kot opaža mentorica Bojana Modrijančič Reščič, Gregorčič žal v srednješolskih učbenikih izginja

Gregorčičevi dnevi se bodo nadaljevali na Kobariškem, na pesnikov rojstni dan, 15. oktobra, bodo tudi letos odnesli cvetje na njegov grob na Svetem Lovrencu, kjer bo potekal recital pesmi učencev kobariške osnovne šole iz podružnice Smast. Osrednji dogodek pa bo 21. oktobra, v Goriški knjižnici Franceta Bevka, s predavanjem dr. Megi Rožič z naslovom "Gregoričič – vizionar, ko ga je videl dr. Zoran Božič.

je pojasnila direktorica goriške knjižnice Irena Škvarč. Literarni klub Govorica pa bo ta večer poleg recitala Gregoričevih pesmi predstavil literarno glasilo Govoriški zapisi, ku mu sledil ogled filma ob 10-letnici Goriškega literarnega kluba.

Deli z drugimi:
Aktualno

Izzivi digitalizacije ajdovskega gospodarstva - sreda po 11. uri

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Investirajte v uspešen partnerski odnos – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

VELIKI DOBRODELNI KONCERT V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down