Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gledališče in marginalizirane glasove želijo približati mladim

Gimnazija Ng

V prostorih novogoriške gimnazije bo danes predpremierna uprizoritev t. i. učilniške predstave Zvezdice. Gre za predstavo, ki nastaja v okviru evropskega projekta Mlada Evropa IV: Neslišani glasovi, katerega cilj je v dramatiki dati besedo raznoraznim marginaliziranim glasovom.

V našem primeru sta to dva fanta, ki sta predstavnika LGBTQ+ skupnosti. Zdi se mi, da je to na splošno velik korak za gledališče v Sloveniji, ker se mi zdi, da je ta skupnost na gledaliških deskah pogost zastopana samo kot tipizirana, kjer je v bistvu glavna karakteristika lika samo njegova spolna usmerjenost, kar se mi ne zdi točno. Ta predstava oziroma to besedilo pa ta stereotip nekako premaguje in se predvsem osredotoča na dva notranja svetova dveh mladih fantov,“

povzema režiserka predstave, Živa Bizovičar, medtem ko se pod avtorstvo besedila za predstavo Zvezdice podpisuje Jaka Smerkolj Simoneti.

Predpremiera predstave, ki je nastala pod okriljem SNG Nova Gorica, bo v prostorih novogoriške Gimnazije potekala danes ob 18. uri, ob isti uri bo jutri sledila premiera, ponovitev pa še 11. marca. Predstava traja eno šolsko uro oz. 45 minut, sledita pa ji še pogovor in delavnica na obravnavano temo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down