Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Epidemija je razgalila bolezni duše tudi na novogoriških gledaliških deskah

Gledališke predstave v SNG Nova Gorica so to sezono vezane na mentalno zdravje in duševnost, in taka je tudi Bolezen duše, ki jo bosta nocoj premierno uprizorila Helena Peršuh in Gorazd Jakomini. Za avtorski projekt sta režiserka Yulia Roschina in dramaturginja Ana Kržišnik Blažica priredili oz. združili besedili dveh kultnih avtorjev:

V ospredju je ljubezenska tematika, odnos med moškim in ženskim polom, ki sta prisotna v vsakem človeku kot v družbi in vesolju, dodaja Ana Kržišnik Blažica.

Na odru v živo igra godalni kvartet, glasba ima namreč po besedah režiserke močno vlogo v predstavi, ki jo dopolnjuje tudi video. Yulia Roschina se je z nastopom epidemije odločila za nov način dela, ki ga imenuje intuitivna režija.

Intuicija je po njenem jezik duše, ki komunicira skozi podobe. Pri pripravi predstave je to terjalo ogromno potrpljenja, čuječnosti in kondicije, vzbudilo je zelo čustvena stanja, je pred premiero še dejala režiserka, ki upa, da se bodo v dvorani vsi elementi zlili v celoto in se bo zgodba gledalce dotaknila na mentalni, čustveni in duhovni ravni.

(na sliki z leve: umetniški vodja Marko Bratuš, J. Roschina, A. Kržišnik Blažica in direktorica SNG Mirjam Drnovšček)

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down