Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Epidemija je razgalila bolezni duše tudi na novogoriških gledaliških deskah

Gledališke predstave v SNG Nova Gorica so to sezono vezane na mentalno zdravje in duševnost, in taka je tudi Bolezen duše, ki jo bosta nocoj premierno uprizorila Helena Peršuh in Gorazd Jakomini. Za avtorski projekt sta režiserka Yulia Roschina in dramaturginja Ana Kržišnik Blažica priredili oz. združili besedili dveh kultnih avtorjev:

V ospredju je ljubezenska tematika, odnos med moškim in ženskim polom, ki sta prisotna v vsakem človeku kot v družbi in vesolju, dodaja Ana Kržišnik Blažica.

Na odru v živo igra godalni kvartet, glasba ima namreč po besedah režiserke močno vlogo v predstavi, ki jo dopolnjuje tudi video. Yulia Roschina se je z nastopom epidemije odločila za nov način dela, ki ga imenuje intuitivna režija.

Intuicija je po njenem jezik duše, ki komunicira skozi podobe. Pri pripravi predstave je to terjalo ogromno potrpljenja, čuječnosti in kondicije, vzbudilo je zelo čustvena stanja, je pred premiero še dejala režiserka, ki upa, da se bodo v dvorani vsi elementi zlili v celoto in se bo zgodba gledalce dotaknila na mentalni, čustveni in duhovni ravni.

(na sliki z leve: umetniški vodja Marko Bratuš, J. Roschina, A. Kržišnik Blažica in direktorica SNG Mirjam Drnovšček)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down