Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

EPIC, nosilni projekt Evropske prestolnice kulture, začasno dobil novega vodjo

Skladisce Zeleznice Epic

Do začetka Evropske prestolnice kulture je še manj kot leto dni. Zavod GO!2025, ki vodi projekt, še nima direktorice ali direktorja s polnim mandatom, kot vršilka dolžnosti ga vodi Mija Lorbek, ki se je, kot nam je potrdila, tudi prijavila na nedavno zaključen razpis za direktorja. Medtem pa je EPIC, nosilni projekt novogoriško-goriške EPK, začasno dobil novega vodjo.

Poleg Mije Lorbek se za mesto direktorja Zavoda GO!2025 poteguje še nekdo, ki je prijavo poslal iz tujine, pojasnjuje predsednica kadrovske komisije novogoriškega mestnega sveta, Ana Zavrtanik Ugrin. Prijava je bila oddana pravočasno, kadrovska komisija pa še čaka na dokumentacijo, zaradi česar se bo komisija sestala šele prihodnji teden. Bo ta zamik vplival na to, kdaj bo imenovan novi direktor?

Seveda bo vplival, na mestnem svetu se bo zadeva potrjevala, logično pač, mesec dni kasneje, ne bo pa vplival na sam potek dela, ker ima aktualna v. d. direktorica mandat enega leta,“ pojasni Zavrtanik Ugrin.

Več vprašanj pa se pojavlja v zvezi z EPIC-om, evropsko platformo za interpretacijo 20. stoletja, nosilnem projektu programa EPK. Vodja EPIC-a, Marko Klavora, je namreč bolniško odsoten za dolgotrajno obdobje. Že ob svojem imenovanju za vodjo konec lanskega oktobra je dal vedeti, da je časa za pripravo tako obsežnega projekta izjemno malo. Tudi Mija Lorbek priznava, da gre za obsežen projekt, saj se hkrati razvijata tako programski kot infrastrukturni del. V času Klavorove odsotnosti so na Zavodu začasno reorganizirali delo.

Na tem mestu ga bo začasno nadomestil naš interni sodelavec za programe, Jani Rijavec, ki je bil skrbnik projekta že prej, je pa tudi magister zgodovine, tako da projekt dodobra pozna. Za leto 2024 je zagotovljen tudi programski projektni proračun v višini 210.000 evrov.“

Projekt naj bi v kratkem predstavili tudi javnosti. Obenem, dodaja Lorbek, v sodelovanju z MONG poteka tudi infrastrukturni del – prenova nekdanjih skladiščnih prostorov Slovenskih železnic, kjer bo program EPIC umeščen. Ta poteka v skladu s časovnico, projektiranje je v zaključni fazi, prenova bo zaključena konec leta 2024, zatrjuje Lorbek.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down