Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Drevi že dvajsetič v Kanal vabi Gledališče na Kontradi

V zavetju starih kanalskih hiš na trgu Kontrada bo tudi v letošnjem avgustu nasmehe na obrazu privabljalo šest predstav, izključno komedij ljubiteljskih gledaliških skupin, v okviru tradicionalnega Gledališča na Kontradi. Ta se bo letos odvil že dvajsetič, dvajseto obletnico pa bo obeleževal prihodnje leto, saj je Gledališko društvo Kontrada prvo edicijo izpeljalo leta 2004.

Kot povejo v društvu, na festivalu vedno gostijo najboljše severnoprimorske ljubiteljske gledališke skupine, tako se bodo tudi letos med drugim predstavile tri od štirih predstav oz. skupin, ki so se uvrstile na letošnje regijsko Linhartovo srečanje ljubiteljskih gledaliških skupin.

"Zelo dobro so ponavadi vse predstave sprejete. Ljudje zelo radi pridejo in si ogledajo. Nekateri to imenujejo 'Gledališče pod zvezdami', nekateri 'Gledališče na prostem', mi smo to imenovali 'Gledališče na Kontradi', ker je to čudovit ambient srednjeveške Kontrade v Kanalu in do sedaj so bili, ki so prišli na obisk teh predstav, navdušeni."

Pojasnjuje predsednik društva Radovan Pušnar. Format festivala je vseskozi nespremenjen, vse predstave se odigrajo na montažnem odru na srednjeveškem trgu Kontrada v Kanalu. Prva predstava bo obiskovalce Kontrade navduševala že drevi.

"Začnemo z gledališko skupino Bc. Tudi naslov predstave je zelo zanimiv: Sex in ljubosumnost. Moram povedati, da je to bila ena od boljših predstav v letošnjem naboru ljubiteljskih gledaliških skupin, torej lepo vabljeni."

Jutri nadaljujejo s primorskimi igralci iz Ospa s predstavo Franc, v nedeljo pa s šempetrskimi, ki bodo uprizorili predstavo Vaje v slogu.

"V drugem delu pa smo posegli tudi nekoliko na Gorenjsko, in sicer začnemo s Kranjsko goro. No, v soboto, 26., pa ste vabljeni vsi, ki še niste videli domače predstave Tri sestre, ki je bila letos izredno lepo sprejeta, tudi nagrajena. Zaključimo pa z našimi prijatelji iz Štandreža, ki so že tradicionalno v Kanalu, imajo dober obisk in so zelo lepo sprejeti."

Kot še dodajajo v društvu, predstave priporočajo vsem starostnim skupinam, ura uprizoritve pa je vse večere enaka: pričnejo ob 20. uri.

(foto: GD Kontrada Kanal)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down