Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Amfiteater za novogoriškim SNG: padel tudi ponovljeni razpis

Tudi ponovljeno javno naročilo, s katerim je novogoriški SNG iskal izvajalca del za gradnjo zunanjega amfiteatra, ni obrodilo želenih sadov. Ponavlja se namreč zgodba izpred nekaj mesecev, ko je prvi razpis padel zaradi previsokih ponudb zainteresiranih izvajalcev del, ki so presegle vrednost javnega naročila. Ministrstvo je nato dvema milijonoma in pol, kolikor je sprva namenilo za investicijo, dodalo še 500.000 evrov, a tudi to, kot kaže, ni zadostovalo.

Kaj se je dogajalo s ponovljenim razpisom, ki se je zaključil minuli petek, pojasnjuje direktorica novogoriškega SNG, Mirjam Drnovšček:

V roku so prišle štiri ponudbe, žal pa je tudi najcenejša ponudba krepko presegla razpoložljiva sredstva, tako da smo morali vse ponudbe vzeti kot nedopustne. Upam, da bomo dobili dodatna sredstva, da bomo lahko ponovili javno naročilo in da bomo v tretje le dobili izvajalca.“

Ponavljanje javnega naročila za izvajalca del vpliva tudi na časovnico izvedbe projekta. Drnovščkova dodaja, da gre že zelo na tesno, vendar meni, da v primeru, da bo javno naročilo kmalu ponovljeno, je zadeva še izvedljiva do leta 2025, ko bo Nova Gorica v partnerstvu z Gorico gostila Evropsko prestolnico kulture.

Glede na to, da so tudi v ponovljenem razpisu ponudbe izvajalcev del presegale razpoložljiva sredstva, torej tri milijone evrov, so z novogoriškega SNG na ministrstvo ponovno poslali prošnjo o povečanju fonda za investicijo.

„Takoj ko smo ugotovili, da ne moremo izbrati izvajalca, smo o tem prejšnji teden obvestili ministrstvo in čakam na sestanek.“

dodaja Mirjam Drnovšček.

Temeljni kamen za amfiteater, ki bo stal za novogoriškim SNG, je bil postavljen lanskega maja. Zunanji avditorij bo sprejel okoli 500 obiskovalcev, ponujal pa bo možnosti za uprizoritev številnih dogodkov na prostem od začetka pomladi pa do pozne jeseni.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

SREDA NA ROBINU: Dom na Krasu maja tudi na Goriškem

Preberi več

Kako do več kreativnosti? - četrtek

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down