Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Aleksander Gadžijev od goriških do svetovnih odrov

Po današnjem sprejemu je sedel tudi h klavirju

Kratek postanek doma na Goriškem so v Kulturnem domu Nova Gorica izkoristili za sprejem pianista Aleksandra Gadžijeva, ki je, kot smo poročali, na Chopinovem tekmovanju v Varšavi kot prvi pianist slovenskih korenin osvojil drugo mesto in prejel nagrado Krystiana Zimermana za najboljšo izvedbo sonate.

Jutri že potuje v Rusijo, prihodnje leto pa ga čakajo nastopi v 30 državah po svetu.

Že pred odmevnim uspehom na najpomembnejšem tekmovanju za pianiste na svetu je Gadžijev večino časa preživel v tujini, uvrstitev v Varšavi pa mu je odprla vrata še v nove koncertne dvorane.

Direktorica KD Pavla Jarc je spomnila, kako je danes 27-letni Gadžijev na svojo glasbeno pot stopal na koncertih kulturnega doma, kamor se bo vrnil za valentinovo.

Aleksander s staršema, ki sta glasbena pedagoga: mama Ingrid Silič in oče Sijavuša Gadžijevu sta ga danes spremljala na sprejemu

Njegov nastop je bil na programu jubilejne 40. sezone novogoriškega kulturnega doma, a so ga morali zaradi epidemije prestaviti.

Gadžijev, ki je na uglednem tekmovanju zastopal Slovenijo in Italijo, je tudi ambasador EPK 2025. In čeprav pravi, da se počuti doma skorajda povsod, je čezmejni goriški prostor označil kot:

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Dobre zgodbe tedna - petek po 11.uri

Preberi več

NAGRADNA IGRA - Brez katere jedi ni velike noči?

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down